Η Παραλία Ληστής Στον Νότο Του Νομού Ηρακλείου

 L10


Ο Ληστής βρίσκεται 69km νοτιοανατολικά του Ηρακλείου, ανάμεσα στον Κερατόκαμπο (2km δυτικότερα) και στο Τσούτσουρα. Δίπλα από την παραλία περνάει ο δρόμος που συνδέει το Καστρί με τον Τσούτσουρα. 


Ωστόσο, για να φτάσετε στην παραλία θα πρέπει να κατεβείτε μια απότομη πλαγιά. Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβείτε στα διπλανά Καμπουλά και να περπατήσετε ανατολικά. Όπως και να έρθετε, σίγουρα αξίζει τον κόπο.

L2

L5

L17

L20

Η παραλία, σίγουρα μια από τις ωραιότερες στην Κρήτη, δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Ευτυχώς παραμένει αρκετά άγνωστη, εντελώς ανοργάνωτη και δεν μαζεύει πολύ κόσμο. 

L21


Έχει άμμο και ρηχά πεντακάθαρα νερά. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι οι μεγάλοι βράχοι που βρίσκονται δίπλα και μέσα στη θάλασσα. 


Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί βράχοι μέσα στο νερό, ο βυθός είναι αμμουδερός και ιδανικός για κολύμπι και βουτιές! 


L22

L11


Αν έρθετε ποτέ εδώ, μη ξεχάσετε να έχετε μαζί σας μια σκηνή ή υπνόσακους, καθώς θεωρούμε ότι σίγουρα θα την ερωτευτείτε και θα θέλετε να μείνετε το βράδυ. Αν κολυμπήσετε ανατολικότερα, περνώντας τον μεγάλο βράχο του Ληστή, θα βρείτε σύντομα μια δεύτερη μικρή παραλίτσα με άμμο, στην οποία υπάρχει μια πηγή με νερό.

L7


Στα ανατολικά υπάρχει ένας τεράστιος βράχος, ο βράχος του Ληστή. Στην πάνω μεριά του βράχου σχηματίζονται αρκετές φανταστικές σπηλιές. Σύμφωνα με την παράδοση, σε αυτές ζούσε κάποτε ένας ληστής, φόβος και τρόμος της περιοχής. Στις σπηλιές μπορείτε να φτάσετε αρκετά εύκολα από τον κεντρικό δρόμο. Στην κορυφή του βράχου υπήρχε μικρό ιερό κατά την αρχαιότητα.


L18

L19

L6

L8

L9

L15

L4

L3

L16

L14

L12


ΠΗΓΗ: http://www.cretanbeaches.com/

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........