Συνάντηση της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) με εκπροσώπους της Υπηρεσίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Μάλτας.

 Συνάντηση πραγματοποιήθηκε πρόσφατα μεταξύ στελεχών της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων [ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)] και εκπροσώπων της Υπηρεσίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Μάλτας, στα Γραφεία Διοίκησης, στο Βαμβακόπουλο. Παρόντες στη συνάντηση ήταν, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) και Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Χανίων, Μιχάλης Τσουπάκης, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ), Κωνσταντίνος Πατεράκης, καθώς και η Σύμβουλος της Διεύθυνσης της Τεχνικής Υπηρεσίας, Αιμιλία Τσακιράκη. Από τη μεριά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Βόρειας Περιφέρειας (Τραμουντάνα) της Μάλτας, συμμετείχαν ο Διευθυντής Περιβάλλοντος, Bonello Bjorn, ο διαχειριστής απορριμμάτων, Baderinwa Aderemi, καθώς και η Zammit Natalie.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στα Χανιά, οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Βόρειας Περιφέρειας της Μάλτας, εντυπωσιάστηκαν από την εμφάνιση της καθαρής πόλης των Χανίων, την οποία μάλιστα παρουσίασαν ως «την πιο καθαρή πόλη σε όλη τη Μεσόγειο», και ζήτησαν να ενημερωθούν για τις πρακτικές της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων που υλοποιούνται στα Χανιά από τη ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ).


Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, παρουσιάστηκε το σημαντικό έργο της επιχείρησης, σε όλο το φάσμα της συλλογής, μεταφοράς, διαχείρισης και τελικής διάθεσης των αποβλήτων. Παρουσιάστηκαν επίσης οι πλήρως πιστοποιημένες εγκαταστάσεις του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) Χανίων, όπου εκεί πραγματοποιούνται η μηχανική διαλογή των αστικών αποβλήτων, η κομποστοποίηση βιοαποβλήτων και οργανικού κλάσματος σύμμεικτων αποβλήτων καθώς και η υγειονομική ταφή των υπολειμμάτων, στον παρακείμενο Χώρο Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤ).


Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον που έδειξαν και για το πρόγραμμα πόρτα - πόρτα και την εφαρμογή ηλεκτροκίνησης σε ιστορικά και δυσπρόσιτα σημεία των Χανίων, για το οποίο έλαβαν αναλυτική ενημέρωση.

Η ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) με βάση την πολυετή εμπειρία της, δύναται να παρέχει τεχνογνωσία και συμβουλευτικές υπηρεσίες πάνω στην ολοκληρωμένη Διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων, σε Δήμους, Φορείς και Επιχείρησης. Για τον λόγο αυτό, η επιχείρηση προσκλήθηκε στη Μάλτα για μελλοντική συνεργασία και ανταλλαγή περαιτέρω τεχνογνωσίας, ώστε να προτείνει βέλτιστες πρακτικές στη διαχείριση αποβλήτων της Βόρειας Περιφέρειας της Μάλτας, ανάλογα με το κλάσμα αποβλήτων, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές και άλλες ιδιαιτερότητες.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........