Με επιτυχία η ομιλία με θέμα: «Βία, ένα φαινόμενο με χίλια πρόσωπα. Η βία στο σχολικό περιβάλλον της Κρήτης - τοπικά χαρακτηριστικά»

 Η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης των Εθελοντών της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» διοργάνωσε ομιλία με θέμα «Βία, ένα φαινόμενο με χίλια πρόσωπα. Η βία στο σχολικό περιβάλλον της Κρήτης – τοπικά χαρακτηριστικά».


Ομιλητής ήταν ο Γεώργιος Μόσχος, Νομικός και Εγκληματολόγος, Διευθυντής του προγράμματος Νεανικής Συμμετοχής της Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων. Στην ομιλία και την επακόλουθη συζήτηση συμμετείχαν με αμείωτο ενδιαφέρον γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί και κοινωνικοί επιστήμονες της πόλης του Ηρακλείου.


Η δράση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. και Μ. Καλοκαιρινού.

Είναι η δεύτερη δράση της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης των Εθελοντών της Παράταξης με το ίδιο θέμα, καθώς θεωρεί ότι η ολοκληρωμένη ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όλων σ’ αυτό είναι ένας κρίσιμος παράγοντας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

Ήδη με το νέο σχολικό έτος είναι προγραμματισμένες παρόμοιες δράσεις σε σχολεία του Ηρακλείου.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........