Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκαλανίου διοργανώνει εκδρομή στη Πελοπόννησο.

  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκαλανίου διοργανώνει εκδρομή στη Πελοπόννησο.

Ισθμός – Λίμνη Δόξα – Λίμνη Στυμφαλία – Τολό – Ναύπλιο -Δερβενάκια-Νεμέα.
Αναχώρηση από Ηράκλειο 12 Ιουλίου


1η μέρα 12/07/ Συγκέντρωση στον επιβατικό σταθμό – λιμάνι και επιβίβαση στο πλοίο.


μέρα 13/07/ Άφιξη το πρωί στον Πειραιά και επιβίβαση στο πούλμαν. Πρώτη στάση στον Ισθμό της Κορίνθου για τον πρώτο καφέ της ημέρας και από εκεί συνεχίζουμε για ένα από τα μαγευτικότερα μέρη της Πελοποννήσου, τη Λίμνη Δόξα.



Θα κατευθυνθούμε στο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, στη μέση σχεδόν της λίμνης και από εκεί θα απολαύσουμε τα έλατα που καθρεπτίζονται στα κρυστάλλινα νερά σε ένα περιβάλλον γεμάτο μύθους και ιστορίες που χάνονται στα βάθη των αιώνων!


Αφού γεμίσουμε τα πνευμόνια μας καθαρό αέρα, θα συνεχίσουμε για τη λίμνη Στυμφαλία, εκεί που ο Ηρακλής σύμφωνα με την μυθολογία πραγματοποίησε τον έκτο του άθλο σκοτώνοντας με τις σαΐτες του της Στυμφαλίδες Όρνιθες! Θα γευματίσουμε σε παραδοσιακό οικισμό και το απογευματάκι θα φτάσουμε στο παραλιακό Τολό. Check in στο ξενοδοχείο μας. Βραδινή βόλτα για δείπνο και ποτό. Διανυκτέρευση.


3η μέρα 14/07/ Πρωινό και αναχώρηση για τον Ιερό Ναο του Οσίου Λουκά του Ιατρού ο οποιος είναι ένα αριστούργημα Ρωσικης αρχιτεκτονικής.Θα μαθουμε την ιστορια του και δουμε στο μουσείο του Ναου προσωπικα αντικείμενα του Αγιου.


Στη συνέχεια θα πάμε στη πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος το Ναύπλιο, τη Νάπολη της Ανατολής» όπως το ονόμασαν οι Ενετοί θαλασσοκράτες το Ναύπλιο. Θα κανουμε βόλτα στην κουκλίστικη παλιά πόλη του Ναυπλίου, στα γραφικά δρομάκια του Ψαρομαχαλά, στην Πλατεία Συντάγματος που δείχνει ανέγγιχτη από τα χρόνια, την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που έκτισαν οι Βενετοί και στόλισαν με αντίγραφα μεγάλων Ιταλών ζωγράφων.


Θα δούμε την εικόνα αντίγραφο του «Μυστικού Δείπνου» του Λεονάρντο ντα Βίντσι καθώς και τον πορφυρό θρόνο του Όθωνα και τον Άγιο Σπυρίδωνα-μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες εκκλησίες του Ναυπλίου λόγω της δολοφονίας του Καποδίστρια- που χτίστηκε το 1702. Θα αφήσουμε το Ναύπλιο να μας «περπατήσει» στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια και να χαθούμε σε ανεξερεύνητους τόπους γεμάτους φαντασία και αναφορές στο παρελθόν.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.Διανυκτέρευση.



4η μέρα 15/07/ Πρωινό και αναχώρηση για τη Νεμέα του μύθου και της πραγματικότητας….Θα επισκεφθούμε ένα από τα σημαντικότερα Ιερά της Αρχαιας Ελλαδος και θα επισκεφθουμε ένα υπέροχο κτήμα με μακραίωνη παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια και την οινοποιία.Επόμενη σταση στο πεδίο μάχης στα Δεβενάκια οπου βρισκεται το αγαλμα του Θ.Κολοκοτρώνη Το απογευμα αφιξη στο λιμάνι του Πειραιά & επιβίβαση στο πλοίο.
5η μέρα 16/07/ Άφιξη στο Ηράκλειο.
Τιμή ατόμου € 215


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Μεταφορά από Σκαλάνι -Λιμανι Ηρακλειου - Σκαλάνι
• Εισιτήρια πλοίου Ηράκλειο-Πειραιάς-Ηράκλειο σε οικονομική deck θέση. ( Minoan Lines)
• Κλιματιζόμενο πούλμαν για τις μεταφορές μας
• 2 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό σε μπουφέ.
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
• Συνοδός του γραφείου μας.
• Διόδια
• ΦΠΑ


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους
• Φόρος Διανυκτέρευσης
Διαφορά σε καμπίνα ΑΒ4 ή ΑΒ3 € 30 και οι 2 διαδρομές!
Διαφορά μονόκλινου € 30
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΕΩΣ 20/06/ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ.
Τηλ επικοινωνίας 6972330157,6932731484

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........