Τα παιδιά στέλνουν μήνυμα στους μεγάλους για την προστασία του νερού και όχι στην κατασπατάληση του

 Το αγαπημένο παιδικό βιβλίο-παραμύθι της Περιφέρειας Κρήτης “Μα πού πήγε το νερό;”, έγινε θεατρική παράσταση και χειροκροτήθηκε θερμά από μικρούς και μεγάλους. Το παραμύθι που εκπέμπει πολυσήμαντα μηνύματα σε όλες τις ηλικίες για την προστασία του νερού ενέπνευσε τις δασκάλες του νηπιαγωγείου Καλλιθέας Ηρακλείου να το διασκευάσουν  σε θεατρικό έργο με ηθοποιούς τους μικρούς  μαθητές υποδυόμενοι τους ήρωες  του παραμυθιού.


Οι μικροί ταλαντούχοι ηθοποιοί επί σκηνής, στο προαύλιο του ιστορικού σχολείου Καλλιθέας μαζί και οι σκηνοθέτηδες δασκάλες τους, εντυπωσίασαν με την θεατρική τους αποκάλυψη, όλους τους παρευρισκόμενους, γονείς κηδεμόνες, τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. 


Η παράσταση είχε ενταχθεί στην  αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για την λήξη της σχολικής χρονιάς, και το κλίμα ήταν εορταστικό, χωρίς βέβαια να λείψει από πολλούς η συγκίνηση.Πολλά τα “εύγε” και παρατεταμένα τα  χειροκροτήματα για τους μικρούς ηθοποιούς που με  φράσεις τους, μέσα από το παραμύθι αλλά και με εύστοχες μουσικές επιλογές των εκπαιδευτριών τους έστειλαν συνεχώς παντού το διαχρονικό και πάντα επίκαιρο μήνυμα της προστασίας του νερού από τους ανθρώπους και όχι την  κατασπατάλησή του.

Η  προϊσταμένη εκπαιδευτικός του νηπιαγωγείου Καλλιθέας Ευστρατία (Εφη )Βερικοκάκη με επιτυχία είχε αναλάβει τον ρόλο της βασικής  παρουσιάστριας-σκηνοθέτηδας και μαζί της συμπράττουσες ήταν η Ανδριάνα Κριτσαντώνη, η Μαρία Μαργιολάκη και Κωνσταντίνα Αθανάσαρου.

Οι  μικροί ταλαντούχοι  ηθοποιοί αγκαλιά με τις δασκάλες τους μαζί και η συγγραφέας του βιβλίου Ρένα Ανδρουλάκη, ευχαρίστησαν για την παρουσία τους όλους τους συμμετέχοντες στην θεατρική παράσταση. Παράλληλα οι δασκάλες  έδωσαν ραντεβού με τα παιδιά τον Σεπτέμβριο στη νέα σχολική χρονιά στο ιστορικό σχολείο ενώ η συγγραφέας Ρένα Ανδρουλάκη μοίρασε σε όλα τα παιδιά του αγαπημένο παραμύθι της Περιφέρειας: “Μα που πήγε το νερό;” Στο τέλος ακολούθησε στην αυλή του σχολείου  μικρή δεξίωση- κέρασμα όπου κυριάρχησαν οι ευχές μεταξύ γονιών , δασκάλων, παιδιών  για καλό καλοκαίρι, καλές διακοπές, καλή επιστροφή στη νέα σχολική χρονιά.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........