Ραντεβού Στα Θερινά Σινεμά

 Κάτω από τον έναστρο ουρανό, με άρωμα γιασεμιού, ίσως κοντά στη θάλασσα αλλά σίγουρα, με παρέα τους μεγάλους αστέρες της 7ης Τέχνης, οι θερινοί κινηματογράφοι περιμένουν και αυτό το καλοκαίρι, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και παρά τον κορονοϊό, να μας ταξιδέψουν μέσα από το λευκό πανί της μεγάλης οθόνης.

w06-82538w0194910w30103346

   Σε παλαιότερες εποχές ήταν μια από τις αγαπημένες εξόδους του καλοκαιριού και ίσως μοναδική διέξοδος για να ικανοποιηθεί η λαχτάρα των σινεφίλ.

   Πολλοί λιγότεροι πλέον σε λειτουργία, αποτελούν πάντα μια αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια που συνδυάζει την απόλαυση που προσφέρει ο κινηματογράφος, το μαγικό περιβάλλον αλλά και το social distancing που επιβάλλουν λόγω κορονοϊού οι μέρες...

   Σε κάποιους από αυτούς τους θερινούς κινηματογράφους - πιστή συντροφιά στις καλοκαιρινές νύχτες - και με τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, μας ταξιδεύουν οι ανταποκριτές του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

   Σε πόλεις όπως ο Βόλος και το Λουτράκι, οι κινηματογράφοι «Εξωραϊστική» και «Ηλέκτρα» αντίστοιχα, έχουν αντέξει στον χρόνο και παραμένουν ανοιχτοί από τη δεκαετία του 1930. Νεότεροι αλλά με μεγάλη ιστορία, ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος του Αγρινίου «Ελληνίς» που άνοιξε το 1951 και ο «Αττικόν» ή «Open Air» όπως είναι πιο γνωστός, που λειτουργεί από το 1964 στη Σκιάθο.

   Ο μοναδικός θερινός κινηματογράφος στην Πάτρα, βρίσκεται στην περιοχή του Ρίου, ενώ δίπλα στο κύμα είναι το θερινό σινεμά «Χρήστος Νέγκας» στην πόλη της Ζακύνθου. Ο θερινός δημοτικός κινηματογράφος των Τρικάλων είναι ψηφιακός, ενώ στον δημοτικό θερινό κινηματογράφο στην Καρδίτσα τα μηχανήματα προβολής και ήχου είναι από τα πιο σύγχρονα. 


Το ενδιαφέρον του κόσμου για τον «Σινέ Μύλος - Μπαρμπής Βαζαλής» στη Λάρισα παραμένει κάθε καλοκαίρι μεγάλο και λίγο πιο νότια στο Ηράκλειο της Κρήτης στον θερινό κινηματογράφο «Βηθλεέμ» για να νιώθει το δικό του κοινό ακόμη πιο ασφαλές σε λίγες ημέρες η έκδοση των εισιτηρίων θα γίνεται και ηλεκτρονικά. Άρρηκτα συνδεδεμένοι με την ιστορία της πόλης των Χανίων ο δημοτικός κινηματογράφος «Κήπος» και ο θερινός κινηματογράφος «Αττικόν». 

Στο ειδικά διαμορφωμένο προαύλιο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής», δίπλα στη λίμνη, για όλο το καλοκαίρι οι Γιαννιώτες και οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία για «νύχτες με φεγγάρι», στο θερινό σινεμά των Ιωαννίνων.
   Απ. Ζώης, Ηλ. Σκυλλάκος, Ηλ. Παπαδημητρίου, Κ. Συνετός, Ηλ. Κάνιστρας, Αντ. Νομικός, Ρ. Μωραϊτη, Μ. Τζώρα
ΠΗΓΗ ΑΠΕ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........