Χανιά: Eκδηλώσεις εορτασμού της Ολυμπιακής Ημέρας στα Χανιά, στα τερέν των γηπέδων του Ομίλου Αντισφαίρισης

 Οι εκδηλώσεις εορτασμού της Ολυμπιακής Ημέρας φιλοξενήθηκαν απόψε στα Χανιά, στα τερέν των γηπέδων του Ομίλου Αντισφαίρισης, όπου συμμετείχαν παιδιά και έφηβοι αθλητές του ομίλου, με στόχο να διαδώσουν και να υποστηρίξουν το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθαι με την ευκαιρία της ολυμπιακής χρονιάς την οποία διανύουμε και λίγες μέρες πριν να ανάψει η Ολυμπιακή Φλόγα των Αγώνων στο Παρίσι.


   Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων, Παναγιώτης Τζινευράκης, έκανε λόγο για μία λαμπρή όπως τη χαρακτήρισε, ημέρα για τον Όμιλο, "διότι συνδέει το όνομά του με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους Πέντε Ολυμπιακούς Κύκλους. Ένας από τους μεγαλύτερους αθλητικούς θεσμούς στην ιστορία του ανθρώπου - και εμείς είμαστε εδώ, στην αντισφαίριση για να διδάξουμε στα παιδιά, όχι μόνο να αγωνίζονται, αλλά το ευ αγωνίζεσθαι, το ήθος, το κύρος, την αυτοκριτική, όλα όσα πρέπει να έχουν για να είναι πρώτοι, με ταπεινότητα πρωτίστως, σε σχέση με τον εαυτό τους και σε δεύτερο χρόνο για να φτάνουν ψηλά, να κερδίζουν έπαθλα, τηρώντας πάντα τους κανόνες ενός παιχνιδιού. Αυτό διδάσκουμε στα παιδιά μας και ονειρευόμαστε μία κοινωνία με άμιλλα, με το ήθος του Ολυμπισμού όπως το έχουν διδάξει ο Αριστοτέλης και ο Πίνδαρος".   Το μέλος της ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και κοσμήτορας του Παναθηναϊκού Σταδίου, Φώτης Καϋμενάκης, μίλησε για την επιλογή των Χανίων για να φιλοξενηθεί η Ολυμπιακή Ημέρα, δεδομένου ότι σημαίνει πάρα πολλά, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι "γιορτάζεται σε όλες τις χώρες του πλανήτη, μόνο σε επιλεγμένες πόλεις. Καταλαβαίνουμε λοιπόν τη σημασία να επιλεγούν τα Χανιά. Αυτό έγινε χάρις στις προσπάθειες του προέδρου του Ομίλου Αντισφαίρισης, Παναγιώτη Τζινευράκη, του Γιάννη Γέροντα, του Νίκου Κλωθάκη και του Γιώργου Ταμπακάκη, με εισήγηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και έγκριση από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή".
   Για σημαντικές στιγμές που τιμούν το δήμο και τα Χανιά ολόκληρα, έκανε λόγο ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, σχετικά με την επιλογή της πόλης να φιλοξενήσει τη συγκεκριμένη ημέρα, γιορτή του Ολυμπισμού. "Διοργάνωση που προβάλλει το Ολυμπιακό Ιδεώδες και όλες τις αρετές που πρέπει να τις αναζητούμε, όχι στο πλαίσιο του αθλητισμού, αλλά και στην καθημερινότητά μας. Προωθούμε αυτές τις ιδέες, συμβάλλουμε και συμπορευόμαστε με όλα όσα πράττουν οι αθλητικοί σύλλογοι του τόπου μας και ειδικότερα από τον Όμιλο 'Αντισφαίρισης Χανίων που εργάστηκε για την Ολυμπιακή Ημέρα". Είπε επίσης στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι "μπορούμε - και το έχουμε αποδείξει ως τόπος - ότι θα προχωρήσουμε προς την Ολυμπιάδα του Παρισιού με τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς, έχοντας καλλιεργήσει στην τοπική μας κοινωνία όλες αυτές τις αρετές, και φυσικά να πούμε το μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά που δίνουν τον παλμό και το χρώμα της διοργάνωσης και σε όσους εργάστηκαν για πραγματοποιηθεί".  

 
Ο δήμαρχος Χανίων επισήμανε επίσης, πως "όλες αυτές οι προσπάθειες εντάσσονται σε μία συνολική προσπάθεια για να αλλάξουμε και την εικόνα του αθλητισμού στα Χανιά, όχι μόνο στο κομμάτι των υποδομών που τόσα πολλά συμβαίνουν, αλλά και στο κομμάτι των διοργανώσεων, της συμμετοχής του κόσμου, των αθλητών. Σε όλη αυτή την προσπάθεια συνεχίζουμε, προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό, ώστε να πετυχαίνουμε τους πολυεπίπεδους στόχους που έχουμε θέσει".   Για την παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού, που δικαίως προωθεί το Ολυμπιακό Ιδεώδες και τις αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης: "Σε λίγες μέρες στο Παρίσι θα παρακολουθήσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι σήμερα, εδώ στα Χανιά, διαμέσου του Ομίλου Αντισφαίρισης, συνδέονται με την τοπική μας κοινωνία, κυρίως με όλα αυτά τα παιδιά των αθλημάτων της αντισφαίρισης αλλά και γενικότερα.
 Στα παιδιά αυτά, στο αύριο του τόπου μας δηλαδή, οφείλουμε να μεταφέρουμε το ευ αγωνίζεσθαι, που αφορά στο ιδανικό που πρεσβεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους Χανιώτες αθλητές που συμμετέχουν στην Ολυμπιάδα, αλλά και για όλους τους Έλληνες αθλητές είμαστε σίγουροι πως θα μας κάνουν περήφανους για ακόμα μία φορά με τα καλύτερα αποτελέσματα".
   Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χανίων, Στέλιος Μιχαϊλάκης, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη σπουδαιότητα επιλογής των Χανίων για τη σημερινή ημέρα, κάνοντας λόγο για "μεγάλη τιμή για μας, που φιλοξενούμε την Ολυμπιακή Ημέρα εδώ που όλα τα παιδιά είναι χαρούμενα, με όλους εμάς ενωμένους να τα ενισχύουμε. Είναι για μας μία ευκαιρία να υποσχεθούμε πως θα σχεδιάσουμε μία γιορτή πιο ευρύτερη, μεγαλύτερη, για να τιμήσουμε το γεγονός πως έχουμε πολύ καλούς αθλητές. Αρκετοί από αυτούς θα βρεθούν στην Ολυμπιάδα του Παρισιού και ως δήμος τους ευχόμαστε το καλύτερο, να επιστρέψουν γεμάτοι μετάλλια. 
Ο αθλητισμός στην Ελλάδα, στα Χανιά, τα τελευταία χρόνια πάει πολύ καλά. Χαιρόμαστε που αθλητισμός και δήμος Χανίων συμπορεύονται. Περνάμε βέβαια δύσκολα λόγω των οικονομικών δεδομένων που υπάρχουν, παρά ταύτα όμως, υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ μας, συμπορευόμαστε, προοδεύουμε, ανεβαίνουμε σκαλί σκαλί και έχουμε αποτελέσματα".


ΑΠΕ ΜΠΕ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........