Μαραθώνιος Καινοτομίας «Αρτέμης Σαϊτάκης» (Hackathon) στο InnoDays 2022 – Τα βραβεία - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Μαραθώνιος Καινοτομίας «Αρτέμης Σαϊτάκης» (Hackathon) στο InnoDays 2022 – Τα βραβεία

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε  ο Μαραθώνιος Καινοτομίας «Αρτέμης Σαϊτάκης», που διενεργήθηκε κατά το τριήμερο καινοτομίας InnoDays 2022 το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης. Ο Μαραθώνιος αποτελεί δράση του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο του έργου «Ενίσχυση δράσεων ακαδημαϊκής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας» με τη συνεργασία του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Πανεπιστήμιου Κρήτης, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστήμιου και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και με φορέα υλοποίησης το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Επ. Καθηγητή Μάρκο Κουργιαντάκη.


Στο Μαραθώνιο Καινοτομίας διαγωνίστηκαν 9 ομάδες ενδιαφερόμενων (project teams) με συνολικά 32 μέλη, ενώ η θεματολογία ήταν: «Καινοτόμες ιδέες για την ανάπτυξη βιώσιμων πρακτικών στην παραγωγή και προώθηση του ελαιολάδου και του χαρουπιού της Κρήτης», σχετική με τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Κρήτης, όπως αυτές αποτυπώνονται στη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κρήτης (RIS3Crete) για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

 

Ο Μαραθώνιος ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Αρτέμη Σαϊτάκη (1954-2021), ο οποίος για πολλά χρόνια διετέλεσε Διευθυντής του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, συνέδεσε το όνομά του με τη στήριξη και την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην Κρήτη και υπήρξε ο πρωτεργάτης του φυτωρίου των ιδεών.

 

Αναλυτικές πληροφορίες για το Μαραθώνιο εδώ https://ibo.crete.gov.gr/marathonios-kainotomias-artemis-saitakis/

 

Με πολύ συγκίνηση και ενθουσιασμό έγινε η τελετή απονομής των Βραβείων, το απόγευμα της Κυριακής  27/11, με την οποία έκλεισαν και οι ημέρες καινοτομίας Innodays 2022, σε ένα κατάμεστο συνεδριακό χώρο, ενώ είχε προηγηθεί ομιλία του κ. Βασίλειου Κελεσίδη ¨Εις μνήμνη του Αρτέμη Σαϊτάκη».

 

Το  1ο Βραβείο απονεμήθηκε στην Ομάδα 9 με τίτλο ιδέας GnD (Grow n' Deliver) και επικεφαλής τον κ. Σταυγιανουδάκη Στυλιανό.

Περιγραφή: "Η GnD είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα αγοραπωλησίας υπηρεσιών διαμονής και βιωματικής εμπειρίας σε μια παραγωγική διαδικασία (όπως συγκομιδή ελαιοκάρπου), που διαθέτει, παράλληλα, ηλεκτρονικό κατάστημα των προϊόντων των παραγωγών. "

Μέλη: Σταυγιανουδάκης Στυλιανός (Φοιτητής τμήματος χημείας, Πανεπιστήμιο Κρήτης),

Κακαβάς Νικόλαος (Φοιτητής τμήματος χημείας, Πανεπιστήμιο Κρήτης), Πλουμάκης Χρυσόστομος (Φοιτητής τμήματος επιστήμης υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Κρήτης), Τσιρώνη Αθηνά (Φοιτήτρια τμήματος πολιτικών επιστημών, Πανεπιστήμιο Κρήτης).

 

Το 2ο Βραβείο απονεμήθηκε στην Ομάδα 5 με τίτλο ιδέας HappyHaroupi και επικεφαλής τον κ. Αποστολάκη Χαράλαμπο Ευάγγελο.

Περιγραφή: "Το HappyHaroupi είναι μια εφαρμογή-ιστοσελίδα η οποία συνδυάζει την διατροφική αξία του χαρουπιού, με συνταγές βασισμένες σε αυτό, ξεχωριστές για κάθε άνθρωπο αναλόγως της κατάστασης υγείας του και των αναγκών του, καθώς και με επαγγελματίες υγείας και επιχειρήσεις προμήθειας ή παραγωγής προϊόντων "

Μέλη: Χαράλαμπος Αποστολάκης (Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, ΕΛΜΕΠΑ),

Φώτιος Μακρής (Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, ΕΛΜΕΠΑ).

 

Το 3ο Βραβείο απονεμήθηκε στην Ομάδα 4 με τίτλο ιδέας Οιωνός και επικεφαλής τον κ. Χριστοδούλου Στέλιο

Περιγραφή: Green Jet. Αυτόνομο Σύστημα Δολωματικών Εφαρμογών με Drones, σε Ελαιώνες.

Μέλη: Στέλιος Χριστοδούλου (Επιχειρηματίας), Εμμανουέλα Παναγιωτάκη (Δικηγόρος), Γιώργος Βροντάκης  (Ειδικός Γιατρός Περιβάλλοντος Εργασίας), Αλιπραντη Κωνσταντίνα (Τεχνολόγος Γεωπόνος).

 

Τα  Μέλη Κριτικής Επιτροπής: Σπύρος Αναστασιάδης (Καθηγητής, Τμ. Χημείας, Πανεπιστήμιο Κρήτης), Μαρία Βαμβακάκη (Καθηγήτρια, Τμ. Επιστήμης & Τεχνολογίας Υλικών, Πανεπιστήμιο Κρήτης), Αθανάσιος Βούρλας (Senior Consultant – eniochos.CONSULTING), Εμμανουήλ Κουδουμάς (Καθηγητής, Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχ. Υπολογιστών - ΕΛΜΕΠΑ), Αλέξανδρος Μαρκαντωνάκης (Διευθύνων Σύμβουλος Μύλοι Κρήτης, ABEA, ΒΙΟΧΥΜ), Παναγιώτης Παρτσινέβελος (Καθηγητής, Τμ. Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Πολυτεχνείο Κρήτης), Μιχάλης Τζαγκαράκης (Διευθυντής Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, Χαλκιαδάκης ΑΕ).

 

Οι μέντορες που υποστήριξαν τις ομάδες του Μαραθωνίου: Αλέξανδρος Γαρεφαλάκης, Ευάγγελος Δουλουφάκης, Μαρία-Στέλλα Ζεάκη, Γιώργος Κυπριωτάκης, Ηρακλής Καραντώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........