Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Σητεία

 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023 η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος συνέχισε και φέτος τη μακροχρόνια παράδοση κατά την οποία ο εκάστοτε Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας ιερουργεί και αγιάζει τα ύδατα στην Σητεία, δεύτερη έδρα της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.



Ειδικότερα, ο Σεβ. κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας. Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού, σχηματίστηκε η καθιερωμένη πομπή προς το λιμάνι της πόλεως, όπου, κατά το έθος, ο Σεβ. κ. Κύριλλος επιβιβάστηκε σε καΐκι και, περιστοιχούμενος από τον Ιερό Κλήρο και παρουσία των εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, τέλεσε τον υπαίθριο καθαγιασμό των υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα. Συνεργούντος και του καλού καιρού αρκετοί νεαροί κολυμβητές έπεσαν στη θάλασσα και ανέσυραν τον Τίμιο Σταυρό.  

Μετά την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εγκάρδια σε όλες και όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα για τη μεγάλη εορτή της επιφάνειας του εν Τριάδι Θεού στον κόσμο, καλή φώτιση και με την Χάρη του επιφανέντος Κυρίου μας Ιησού Χριστού. 

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στην τελετή του Αγιασμού των υδάτων έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού Σητείας Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Αιδεσ. Εφημέριος του Καθεδρικού Ναού Αγίας Αικατερίνης Πρωτ. Νικόλαος Παθιάκης και ο Ιερολ. Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Νικ. Μακρυνάκης και κ. Ελένη Πλατανάκη, οι πρώην Δήμαρχοι Σητείας κ.κ. Νίκος Κουρουπάκης και Θεόδωρος Πατεράκης, ο Διοικητής της Προκεχωρημένης Ναυτικής Βάσης (Π.Ν.Β.) Κυριαμαδίου Αντιπλοίαρχος κ. Ιωάννης Καρδαράς, ο Λιμενάρχης Σητείας Υποπλοίαρχος Λ.Σ κ. Ιωάννης Ψαράκης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας Υπαστυνόμος Α´ κ. Εμμανουήλ Βουτυράκης, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας Αντιπύραρχος κ. Παύλος Καπετανάκης, η Αναπληρώτρια Διοικήτρια της Α.Ο.Μ. Σητείας του Γενικού Νοσοκομείου Λασιθίου κ. Μαρία Δαρατσιανού και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος Σητειακών. 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........