Ο αγιασμός των υδάτων στο Λιμάνι του Κουρεμένου στο Παλαίκαστρο Σητείας από τον Σεβ. κ. Κύριλλο

 Το μεσημέρι της κυριώνυμης ημέρας των Θεοφανείων πραγματοποιήθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο του Κουρεμένου της Ενορίας Παλαικάστρου Σητείας ο καθαγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο. 



Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν συντέλεσαν ώστε πολλοί κάτοικοι της περιοχής να συγκεντρωθούν στο γραφικό λιμανάκι του Κουρεμένου, όπου μέσα από παραδοσιακό ψαροκάικο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τέλεσε τον υπαίθριο αγιασμό και νεαροί κολυμβητές έπεσαν και ανέσυραν τον Τίμιο Σταυρό. 

Ενώ ψαλλόταν για τρίτη φορά το απολυτίκιο της εορτής των Θεοφανείων «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..», ο Σεβ. κ. Κύριλλος και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης άφησαν συμβολικά δύο λευκά περιστέρια στους ουρανούς.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε ολόθερμα σε όλους χρόνια πολλά με την ευλογία του Ιορδάνου, καλές θάλασσες στους ψαράδες και τους ναυτικούς και καλή φώτιση από τον Τριαδικό Θεό.
Εορταστική νότα έδωσαν το Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαικάστρου, όπου έψαλλαν τα παραδοσιακά κάλαντα των Θεοφανείων.

Στην τελετή έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού Σητείας Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Αιδεσ. Σπυρίδων Ρελάκης, Εφημέριος Παλαικάστρου και Αρχιερατικός Επίτροπος της Δ´ Αρχιερατικής Περιφέρειας, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης. ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Αϊλαμάκης, ο Διοικητής της Π.Ν.Β. Κυριαμαδίου Αντιπλοίαρχος κ. Ιωάννης Καρδαράς, ο Λιμενάρχης Σητείας Υποπλοίαρχος Λ.Σ κ. Ιωάννης Ψαράκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παλαικάστρου κ. Νικόλαος Χατζηδάκης, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων και πολλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........