Εκδήλωση ενδιαφέροντος για φοίτηση σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

 

Ο Δήμος Γόρτυνας έχει υποβάλει αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας για την ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, με έδρα τους Αγίους Δέκα. 


Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) είναι ένα δωρεάν, καινοτόμο δημόσιο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων, με συνολική διάρκεια φοίτησης 2 εκπαιδευτικά έτη και απευθύνεται σε πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει το Γυμνάσιο.Με την επιτυχή ολοκλήρωση της φοίτησης, παρέχεται ισότιμος τίτλος του απολυτηρίου Γυμνασίου. Τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας που θεσμοθετήθηκαν στην Ελλάδα με τον Ν.2525/97, αποτελούν Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με σκοπό την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. 


Στόχος των Σ.Δ.Ε. είναι η επανασύνδεση των εκπαιδευομένων με τα συστήματα κατάρτισης, η διαμόρφωση θετικής στάσης  προς μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων, η ενίσχυση της προσωπικότητά τους και τέλος η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.


Απαραίτητη προϋπόθεση που τίθεται από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου το αίτημα του Δήμου μας να εγκριθεί, είναι να υπάρξει επαρκής αριθμός συμμετεχόντων, ώστε το εγχείρημα να είναι βιώσιμο. Γι’ αυτό τον λόγο, παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τον Δήμο μας έως και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, στα τηλέφωνα 2892340318, 2892340351 (εργάσιμες ημέρες και ώρες), ώστε να δηλώσουν την πρόθεσή τους να φοιτήσουν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.


Εκδήλωση ενδιαφέροντος για φοίτηση σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........