Υλοποιείται από την Περιφέρεια Κρήτης η δράση για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης αναλφάβητων Ρομά - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Υλοποιείται από την Περιφέρεια Κρήτης η δράση για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης αναλφάβητων Ρομά

Ξεκίνησε και υλοποιείται από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης η δράση που αφορά την δωρεάν παρακολούθηση τόσο των θεωρητικών μαθημάτων  του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας όσο και των πρακτικών μαθημάτων οδήγησης με απώτερο στόχο την απόκτηση διπλώματος οδήγησης από νεαρά αναλφάβητα άτομα Ρομά που ασκούν το επάγγελμα του μικροπωλητή και διαμένουν στην Περιφέρεια Κρήτης, προωθώντας  ίσες ευκαιρίες  και  άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά στην Π.Ε. Ηρακλείου. 

 

Με  την απόκτηση διπλώματος οδήγησης επιτυγχάνεται η βελτίωση της καθημερινότητας τους, η αποφυγή παραβατικής συμπεριφοράς στο οδικό δίκτυο καθώς και η μεγιστοποίηση των μέτρων ασφαλούς οδήγησης και  πρόληψης ατυχημάτων.

 


Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και  ο γενικός Διευθυντής επισκέφθηκαν το χώρο υλοποίησης των μαθημάτων. Οι συμμετέχοντες, αλλά και οι  Πρόεδροι των Συλλόγων ΡΟΜΑ ευχαρίστησαν για την δωρεάν υλοποίηση του προγράμματος, που θα συνεχιστεί και με άλλους δικαιούχους, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την σχετική μέριμνα.


Υπενθυμίζεται ότι η δράση υλοποιείται από το Κοινωνικό Πρόγραμμα Υπερτοπικών Δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης και το ύψος του ποσού για την υλοποίηση της ανέρχεται σε 18.520 ευρώ για την Π.Ε. Ηρακλείου.

Στην θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση συμμετέχουν 18 άτομα εκ των οποίων 16 άνδρες και δύο γυναίκες.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........