Για την στατική αποκατάσταση του Σταυράκειου Λυκείου-Γυμνασίου Ανωγείων - του Νίκου Κ. Σκουλά

Άρθρο του Νίκου Κ. Σκουλά, Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης

 
Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023, υπογράφηκε στην Περιφέρεια Κρήτης σύμβαση για την «Στατική αποκατάσταση του Σταυρακείου Γυμνασίου Λυκείου Ανωγείων». Η σύμβαση έργου, ποσού 1.451.296 ευρώ, υπεγράφη ανάμεσα στον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον εκπρόσωπο της εργολήπτριας εταιρείας κ. Δημήτριο Σμπώκο.
 

Στην πράξη, μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 διαπιστώθηκαν αλλοιώσεις στην δομή του ιστορικού διδακτηρίου στα Ανώγεια.

 


Σε σχετικό αίτημα του Δήμου Ανωγείων, το Υπουργείο ανταποκρίθηκε με χρηματοδότηση του ποσού, το οποίο διατέθηκε, δια της Περιφέρειας Κρήτης, στην εκτέλεση του έργου. Η συντομία του χρόνου ανταπόκρισης και της έναρξης του έργου, ήταν αποτέλεσμα θεσμικής σύμπνοιας και συντονισμού με στόχο την αποκατάσταση του ρυθμού της δευτεροβάθμιας παιδείας στα Ανώγεια.

 

Το ίδιο αναμένουμε να συμβεί με την  συντομία του χρόνου κατασκευής, εντός οκτώ (8) μόλις μηνών από την υπογραφή της σύμβασης, γεγονός που αποτελεί άσκηση φιλοπατρίας και για την εργολήπτρια εταιρεία.

Στην πράξη, πρόκειται περί ανακατασκευής του ιστορικού κτηρίου. Αυτού που έδωσε τα φώτα της παιδείας το ορεινό Μαλεβύζι και το Άνω Μυλοπόταμο ήδη από το 1953, χάριν στην καίρια δωρεά του μεγάλου ευεργέτη Μιχάλη Σταυρακάκη.

 

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης, έχει την εποπτεία εκτέλεσης αυτού του σημαντικού έργου για την περιοχή. Τα στελέχη της, έχουν θέση διοικητικής και πολιτικής ευθύνης για όλες τις πτυχές ποιότητας και παράδοσης του έργου.

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων στέκεται με θέρμη κοντά στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές του νησιού.

 

Μετά την διάνοιξη του δρόμου Στρούμπουλας – Αστυράκι, τον Αύγουστο του 2022, την σύμβαση ανακατασκευής ορεινού καταφυγίου στην θέση του παλιού Χιονοδρομικού τον Νοέμβριο του 2022, το έργο της αποκατάστασης του Γυμνασίου Λυκείου Ανωγείων είναι το τρίτο σημαντικό έργο που επηρεάζει άμεσα την βιωσιμότητα και την ποιότητα ζωής βόρεια του Ψηλορείτη.

Επιπλέον, τον Δεκέμβριο του 2022 υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του δρόμου Σίσαρχα – Ανώγεια και εγκαθίστανται τα μηχανήματα για την έναρξη εκτέλεσης του έργου τις επόμενες εβδομάδες. 

 

Τα επόμενα τμήματα του ίδιου δρόμου από Κουμπέδες έως Στρούμπουλα και από Αστυράκι έως Κυλιστός είναι σε κοντά στην φάση υπογραφής σύμβασης για την κατάρτιση μελετών, γεγονός που θα ανακοινωθεί προσεχώς. Ταυτόχρονα, ολοκληρώνεται η περίφραξη του τμήματος Στρούμπουλας – Αστυράκι για την αύξηση της οδικής ασφάλειας αυτού του δρόμου.

Υποχρέωσή μας, οι γρήγοροι ρυθμοί. 


ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........