ΠΕ Ηρακλείου : Εορταστικές εκδηλώσεις Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

ΠΕ Ηρακλείου : Εορταστικές εκδηλώσεις Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821



Εορταστικών εκδηλώσεων Εθνικής Επετείου της

25ης Μαρτίου 1821

 

 

   I.        ΓΕΝΙΚΑ

 

Από την 8η πρωινή ώρα της 23ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2023

1.  Γενικός σημαιοστολισμός.

2.  Γενικός σημαιοστολισμός των πλοίων που ναυλοχούν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

3.  Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2023, λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο πλαίσιο και της αρ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502/01.07.2022 (ΦΕΚ 3424 Β΄) Κ.Υ.Α., όπως ισχύει.

 

 

II.        ΕΙΔΙΚΑ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24  ΜΑΡΤΙΟΥ  2023

 

Ομιλίες στις Δημόσιες Υπηρεσίες, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης, Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά Σχολεία, Τεχνικές  Σχολές, Ορφανοτροφεία, Οργανισμούς, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου κ.λ.π.

 

ΩΡΑ 12:00

Προσέλευση Επισήμων και Αρχών στο χώρο του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη.

1) Επιμνημόσυνη δέηση

2)Κατάθεση Στεφάνων από: τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηρακλείου, την Αντιδήμαρχο Παιδείας Ηρακλείου, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, τους Διευθυντές της Α/θμιας και  Β/θμιας Εκπαίδευσης, τους Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, τους φοιτητές του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, τους φοιτητές της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, τους μαθητές Β/θμιας και Α/θμιας Εκπαίδευσης, τους Προσκόπους και τους Οδηγούς.

3)    Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.

4)    Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

 

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ  25 ΜΑΡΤΙΟΥ  2023

 

ΩΡΑ  7:30

Οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης και των προαστίων θα σημάνουν χαρμόσυνα και η φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου θα παιανίσει το Εωθινό.

 

ΩΡΑ  8:00

Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

 

ΩΡΑ 10:45

Επίσημη Δοξολογία.

Προσέλευση Επισήμων και Αρχών στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά

Για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 θα μιλήσει ο κ. Τσερεβελάκης Γεώργιος, διδάκτορας Ελληνικής Φιλολογίας - εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Επισκοπής.

 

ΩΡΑ 11:30     

Τελετή στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Προσέλευση Επισήμων και Αρχών στο χώρο του μνημείου.

2) Επιμνημόσυνη δέηση

3) Κατάθεση Στεφάνων από τους:

-Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης

-Εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτές Π.Ε. Ηρακλείου,   Ευρωβουλευτές 

-Περιφερειάρχη Κρήτης

-Δήμαρχο Ηρακλείου

-Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

-Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου, ως εκπρόσωπο των Ενόπλων   Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

-Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης

-Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

-Προεδρεύοντα της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης

-Πρόεδρο Ι.Τ.Ε.

-Πρόεδρο Π.Ε.Δ.

-Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

-Πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό    Κοινοβούλιο

-Πρόεδρο του  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τμήματος Ηρακλείου

-Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Ηρακλείου-Ν. Λασιθίου

-Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού

-Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας

-Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών

-Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας

-Σύλλογο Αποστράτων Λ.Σ. Κρήτης και Δωδεκανήσου

-Σύνδεσμο εθνοφυλάκων Ηρακλείου «Δασκαλογιάννης»

-Οργανώσεις αναπήρων και Θυμάτων πολέμου

-Αντιστασιακές Οργανώσεις που εδρεύουν στην Π.Ε. Ηρακλείου

-Σύλλογοι - Σωματεία

5)    Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.

6)    Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

 

Παρακαλούμε, όσους από τους παραπάνω επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι, να ενημερώσουν για την κατάθεση μέχρι την Παρασκευή  24 Μαρτίου 2023 στο τηλέφωνο 2813400374.

(Ώρες επικοινωνίας: 08.00-14.30)

 

 

ΩΡΑ  11:55

Μετάβαση Επισήμων και Αρχών στον χώρο παρακολούθησης της παρέλασης.

 

ΩΡΑ  12:00

 

Παρέλαση, από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης, συνέχεια προς πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ, οδό Έβανς (αριστερά μεγάλη Έβανς) και ολοκλήρωση στην Καινούρια Πόρτα (Καμάρες)-Πύλη Ιησού, των ακόλουθων τμημάτων: Της Φιλαρμονικής του Δήμου, του Μηχανοκίνητου Τμήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, των Αναπήρων Πολέμου, Παλαιών Πολεμιστών της Εθνικής Αντίστασης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Σώμα Νοσηλευτικής, Σώμα Κοινωνικής Πρόνοιας, Σώμα Σαμαρειτών – Διασωστών - Ναυαγοσωστών), της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών, του Νομαρχιακού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες Ν. Ηρακλείου, του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου, του Σωματείου Ποντίων ‘‘Εύξεινος Λέσχη’’ Ηρακλείου, του Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου, του Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού « Η Αρτεμισία», του Συλλόγου Μικρασιατών Κρήτης «Ο Άγιος Πολύκαρπος», του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Ηρακλείου, του Συλλόγου Μακεδόνων Κρήτης, των Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, του Ε.Ε.Ε.Κ. Ηρακλείου, του ειδικού Γυμνασίου Ηρακλείου, του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Ηρακλείου, των Δημοσίων και Ιδιωτικών Γυμνασίων, των ΕΠΑ.Λ.,  των Δημοσίων και Ιδιωτικών Γενικών Ενιαίων Λυκείων, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων παράρτημα Ηρακλείου, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ηρακλείου, του Συνδέσμου εθνοφυλάκων Ηρακλείου «Δασκαλογιάννης», των Στρατιωτικών Τμημάτων.

 

ΩΡΑ 17:45

Επίσημη υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.  

 

 

 

 

Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παρευρεθούν:

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, οι Βουλευτές, οι Ευρωβουλευτές, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, η Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Εφετών, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηρακλείου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, ο Περιφερειακός Διοικητής Λιμενικού Σώματος, ο Λιμενάρχης Ηρακλείου, ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ηρακλείου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, ο Προεδρεύων της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, o Πρόεδρος του I.T.E., ο Πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Διοικητικού Δικαστηρίου, ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου, Πταισματοδίκες, Ειρηνοδίκες, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος ΠΕΔ, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, οι Δήμαρχοι της Π.Ε. Ηρακλείου, οι Αντιδήμαρχοι, ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, τα πολιτικά κόμματα, οι πρώην Υπουργοί  πολιτικών και υπηρεσιακών Κυβερνήσεων Κοινοβουλευτικών Περιόδων, οι πρώην Ευρωβουλευτές και Βουλευτές, οι πρώην Νομάρχες και Δήμαρχοι Ηρακλείου, o Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρωτοδίκες, Πρωτοδίκες Διοικητικού Πρωτοδικείου, ο Γενικός Διευθυντής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, οι Γενικοί Διευθυντές της Περιφέρειας Κρήτης,  ο Διευθυντής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, ο Διευθυντής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, οι Προϊστάμενοι Δημόσιων Υπηρεσιών, Προϊστάμενοι Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών, Τραπεζών, οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος σε ενεργή υπηρεσία ή αποστρατεία με στολή κατά την ιεραρχική τάξη, ο Πρόεδρος του τμήματος Ηρακλείου του  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού, του Ναυτικού, της Αεροπορίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, των Αναπηρικών και Αντιστασιακών  Οργανώσεων, των Εφεδροπολεμικών Οργανώσεων, οι Πρόξενοι, Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων, Πρόεδροι Ομοσπονδιών και Εργατικών Οργανώσεων, Πρόεδροι Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, οι Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων, τα Μ.Μ.Ε. και οι πολίτες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........