Σας Προτείνουμε Ρεβυθοκεφτέδες

 Το ταπεινό ρεβύθι αξίζει της προσοχής και της χρήσης μας, όχι μόνο σε περίοδο νηστεία ή αποτοξίνωσης. Αποτελεί μια θρεπτική τροφή πλούσια σε φυτικές και  πρωτεΐνες και ως πρώτη ύλη μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε εξαιρετικούς γευστικούς συνδυασμούς!



revythokeftedes_nistisimoi_kai_nostimoi


Το προτιμούμε σε σούπα λευκή η κόκκινη, μαγειρεμένο με ξινόχοντρο ή σπανάκι ή με ρύζι, στη σαλάτα, ως πουρέ κι ακόμα με την μορφή των αγαπημένων κεφτέδων!
Δεν ξεχνουμε πως το αγαπημένο όλων επτάζυμο ψωμί οφείλει σημαντικό μέρος της ιδιαίτερης γεύσης του στο ρεβύθι ενώ το προτιμούμε επίσης ανάμεσα και στους γευστικούς ξηρούς καρπούς (στραγάλια) ως πιο χαμηλό σε θερμίδες και λίπος.

Συνταγή:

  • 250 γρ ρεβύθια βρασμένα, περασμένα στο μύλο λαχανικών
  • 1 πατάτα βρασμένη λιωμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη (ωμή ή ψητή)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σιμιγδάλι  
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 1 κ.γ. κίμινο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Αναμιγνύουμε τα υλικά μας και με κουτάλι πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες, τους οποίους πανάρουμε σε ψιλό σιμιγδάλι ανεκατεμένο με ισόποσο αλεύρι. Τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και γυρνάμε τους κεφτέδες μας ώσπου να αποκτήσουν ένα ροδοχρυσαφί χρώμα. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Απολαμβάνουμε με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα!





ΠΗΓΗ:  http://www.cretanfoodnews.gr/

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........