Νίκος Ηγουμενίδης: Στόχος μας η διατροφική αυτάρκεια της Κρήτης

 Το ζήτημα της διασφάλισης της διατροφικής αυτάρκειας της Κρήτης έθεσε επιτακτικά ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης από το βήμα του ετήσιου Παγκρήτιου Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων. «Όπως στα θέματα της υγείας θα πρέπει να είναι η υγειονομική αυτάρκεια του νησιού και κανένα περιστατικό να μη φεύγει εκτός Κρήτης, έτσι και στον πρωτογενή τομέα και στη συνεργασία με τον τριτογενή τομέα πρέπει να προταχθεί η τοπική παράγωγη και η διάδοσή της σε όλο το νησί καθιστώντας την Κρήτη διατροφικά αυτάρκη και θωρακίζοντας την από εξωτερικούς απρόβλεπτους παράγοντες και κινδύνους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου.

Ανέφερε επίσης ότι «υπό το βάρος όλων των τελευταίων εξελίξεων και της τραγωδίας που διαρκώς στροβιλίζει το μυαλό όλων μας, είναι καιρός να κοιτάξουμε την ουσία όσων χτίζουμε και όσων θέλουμε να βάλουμε ως στόχο. Σε ό,τι αφορά το σημερινό μας αντικείμενο, κατά τη γνώμη μου στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος από την διατροφική αυτάρκεια της Κρήτης», σημείωσε ο βουλευτής.

Ειδικότερα, στην παρέμβαση του ο Νίκος Ηγουμενίδης εξήγησε ότι «τα προϊόντα του πρωτογενή τομέα της Κρήτης πρέπει να διαδοθούν από μέρος σε μέρος του νησιού, να αυξηθεί η παραγωγή και η ζήτηση από γωνιά σε γωνιά, και να αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι του Κρητικού τουριστικού προϊόντος. 


Είναι καιρός να εμπεδωθεί η συνεργασία σε πολλαπλά επίπεδα του πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα του τουρισμού σε όφελος των τοπικών κοινωνιών της Κρήτης, αλλά και ως μια ευκαιρία που θα καταστήσει την Κρήτη ως ελκυστικό πόλο τουρισμού με όχημα όλα τα ποιοτικά και πλούσια στοιχεία του πρωτογενή τομέα. 



Δεν είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε ένα χρόνο, αλλά θέλει συστηματικά βήματα και γερές συμμαχίες».


Παράλληλα, ο βουλευτής είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην έκθεση των κρητικών προϊόντων από τους παραγωγούς σε κάθε Δήμο της Κρήτης, ενώ επίσης πραγματοποίησε συναντήσεις με παραγωγούς, μεταποιητές, εκπροσώπους των ξενοδόχων, των τοπικών και δημοτικών αρχών, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης και με εκπροσώπους δικτύων διανομής με αντικείμενο την αύξηση της διάθεσης φρέσκων και μεταποιημένων κρητικών αγροτικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και στην τοπική αγορά.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........