Ενισχύεται περαιτέρω η συνεργασία μεταξύ της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης με το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου για την προβολή-ανάδειξη της Κρητικής γαστρονομίας που στηρίζεται στην Κρητική διατροφή.
Σήμερα σε μια λιτή εκδήλωση παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Τζεδάκη, του Προέδρου του ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης Μανόλη Χαχλιούτη, έγινε η πιστοποίηση καλαίσθητου χώρου με το σήμα «κρητικό μπακάλικο» όπου εκατομμύρια επιβάτες Έλληνες και ξένοι, σε ετήσια βάση θα μπορούν να αγοράζουν κρητικά προϊόντα όπως ελαιόλαδο, βότανα, μέλι, παξιμάδια κ.α. που φέρουν το σήμα «κρήτη».
Υπενθυμίζεται εδώ κι ένα χρόνο περίπου, έχει πιστοποιηθεί το εστιατόριο “Αθηνά” του ΚΤΕΛ, που βρίσκεται στον επιβατικό σταθμό, με το σήμα “κρητική κουζίνα” όπου καθημερινά προετοιμάζεται και προσφέρεται με φρέσκα τοπικά προϊόντα, ένα διαφορετικό μενού με κρητικές συνταγές. Μάλιστα ο επισκέπτης μπορεί να γευτεί εξαιρετικά πιάτα της Κρητικής κουζίνας. Επίσης έχει πιστοποιηθεί η καφετέρια του υπεραστικού σταθμού με το σήμα “κρητικό δεκατιανό” όπου προσφέρονται σάντουιτς με παραδοσιακά τυριά και αλλαντικά.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωση του ανέφερε: «Ευχαριστώ ιδιαίτερα τη Διοίκηση του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου για αυτή την εποικοδομητική συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική μας Σύμπραξη, με στόχο την πιστοποίηση και διάθεση των κρητικών μας προϊόντων. Μέσα από το «Κρητικό Μπακάλικο» χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτες που μεταφέρονται από τους σταθμούς του υπεραστικού ΚΤΕΛ, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ποιοτικά προϊόντα της Κρήτης.
Το επόμενο διάστημα θα επιδιώξουμε να γίνει ανάλογη συνεργασία και με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ στα Χανιά. Κοινός μας στόχος παραμένει η ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας της Κρητικής διατροφής, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενή τομέα και βεβαίως η διαφύλαξη της ποιότητας των τοπικών προϊόντων».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στο τομέα Μεταφορών- Επικοινωνιών και σε θέματα Αγροδιατροφικής Σταύρος Τζεδάκης, Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης είπε: «Συνεχίζεται η πολύ καλή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και του ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ και το Γενικό Διευθυντή κι όλους όσους συντέλεσαν σε αυτή την προσπάθεια. Επίσης τον Περιφερειάρχη Κρήτης που στηρίζει κάθε προσπάθεια της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης.
Έχουμε ήδη πιστοποιήσει σε αυτό το χώρο τα δύο σήματα της Αγροδιατροφικής. Το εστιατόριο με το σήμα “κρητική κουζίνα” όπου έχει εντάξει μια σειρά Κρητικών συνταγών στο μενού του αλλά και το “κρητικό δεκατιανό” με το κρητικό σάντουιτς με τη γραβιέρα το ανθόγαλο και το απάκι, τις παραδοσιακές πίτες και τις σαλάτες με το κρητικό ελαιόλαδο.
Σήμερα είμαστε εδώ για να πιστοποιήσουμε το “κρητικό μπακάλικο” όπου βλέπουμε ότι βάζουν προϊόντα τυποποιημένα, ποιοτικά προϊόντα, από παραγωγούς της Κρήτης, που είναι προς διάθεση των επισκεπτών του ΚΤΕΛ. Στόχος και των δύο πλευρών είναι να δούμε πώς μπορούμε να προωθήσουμε τα άριστα τοπικά μας προϊόντα και την κρητική διατροφή, να δώσουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες του νησιού μας, να δοκιμάσουν τα τοπικά μας προϊόντα και να καταλάβουν τη μοναδική τους γεύση και τη διατροφική τους αξία».
Ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου Μανόλης Χαχλιούτης ανέφερε: «Σκοπός της εταιρείας μας είναι να αναδείξουμε την τοπική διατροφή την κρητική κουζίνα τα κρητικά μας προϊόντα. Έχουμε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, και από κοινού στοχεύουμε στην μεγαλύτερη προβολή των Κρητικών προϊόντων, της Κρητικής διατροφής μέσω του υπεραστικού ΚΤΕΛ με το οποίο ταξιδεύουν σε ετήσια βάση εκατομμύρια άνθρωποι κυρίως τουρίστες, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να γεύονται την κρητική κουζίνα αλλά και να αγοράζουν τα προϊόντα του νησιού».
Τέλος ο γενικός διευθυντής του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου Γιώργος Χαλεπάκης ανέφερε: «Το ΚΤΕΛ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Κρήτης δημιούργησε το πρώτο πιστοποιημένο κρητικό μπακάλικο και την πρώτη πιστοποιημένη κρητική κουζίνα στο εστιατόριο μας. Σκοπός όλης αυτής προσπάθειας είναι να προάγουμε τα κρητικά μας προϊόντα, από τα καλύτερα στον κόσμο, όπως και τη Κρητική μας διατροφή. Ετησίως 3 με 4 εκατομμύρια επιβάτες που ταξιδεύουν με το υπεραστικό ΚΤΕΛ, κυρίως τουρίστες, θα βλέπουν αυτά τα προϊόντα, θα τα γεύονται ενώ θα έχουν την δυνατότητα και να τα αγοράζουν».
Τέλος ο Περιφερειάρχης Κρήτης και ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησαν την διοίκηση του ΚΤΕΛ που έδωσε την δυνατότητα να τοποθετηθούν περιμετρικά του υπεραστικού σταθμού ταμπλό και αφίσες που προβάλλουν δωρεάν τα Κρητικά προϊόντα και την Κρητική διατροφή.




Ένα κρητικό τραγούδι για τα θύματα της ασφάλτου με την υπογραφή του διοικητή της Τροχαίας Ηρακλείου
CrediaBank: Το πρώτο κατάστημα Νέας Εμπειρίας στην Κρήτη ανοίγει τις πόρτες του στο Ηράκλειο
«ΧΑΝΙΑmas»: Με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και Χριστουγεννιάτικο Πάρκο για μικρούς & μεγάλους γιορτάζει τα Χριστούγεννα & την Πρωτοχρονιά ο Δήμος Χανίων
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αυτόματης απόδοσης Προσωπικού Αριθμού - 9,3 εκατ. πολίτες τον διαθέτουν πλέον
ΑΑΔΕ: Απλήρωτοι φόροι 7,2 δισ. ευρώ το δεκάμηνο 2025 - Κάτω από 3,9 εκατ. οι οφειλέτες
Ποια ζητήματα πρέπει να διαχειριστούμε άμεσα για το δημογραφικό - Ο Α. Αλεξόπουλος, επικεφαλής του Κέντρου Κρήτης ΟΟΣΑ για τη Δυναμική των Πληθυσμών
Αγορά ακινήτων: Πώς μεταπωλείται σωστά ένα πολυτελές ακίνητο στην Ελλάδα
Το ChatGPT στα χέρια εκπαιδευτικών και μαθητών
Δυναμική παρουσία του Πανεπιστημίου Κρήτης στην έκθεση InnoDays 2025: 1ο και 3ο βραβείο για φοιτητικές ομάδες στο Hackathon Καινοτομίας
Stanford’s “World’s Top 2% Scientists List” 85 μέλη του Πανεπιστημίου Κρήτης στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως
Η παχυσαρκία επηρεάζει τη γονιμότητα - Τι δείχνουν μελέτες
ΠΟΥ: Οι θάνατοι από ελονοσία αυξήθηκαν το 2024 και οι μειώσεις στη χρηματοδότηση ενέχουν τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της νόσου
Οι γυναίκες έχουν υψηλότερο γενετικό κίνδυνο κατάθλιψης, σύμφωνα με μελέτη
Η ψυχολογική και σωματική προετοιμασία πριν από χειρουργική επέμβαση ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Κρήτης - Για το παλιό δημόσιο ΚΤΕΟ στο Ηράκλειο

Το Πρόγραμμα Προβολών Του ΣΙΝΕ ΜΙΝΩΑ Στη Σητεία
Όταν ληγμένα χάπια και κάψουλες γίνονται ζωντανά έργα τέχνης στο Νοσοκομείο και σε Φαρμακεία του Ρεθύμνου
Το Τέμενος Βελή Πασά στην πόλη του Ρεθύμνου
Aνάκτορο Αρχανών: Οι Μινωίτες το προστάτευαν από τις φυσικές καταστροφές
Ενα οικιστικό συγκρότημα στα Χανιά έργο Τέχνης.
Οι Ανασκελάδες Τα Κακά Πνεύματα, Δαιμονικά Και Συγγενείς Του Διαόλου
Το Πλοίο «Ρεγγίνα» Με Το Τεράστιο Φορτίο Χασίς Ανοικτά Της Άρβης
Το Λουτράκι του Δήμου Μαλεβιζίου
Οι Μουρνιές του δήμου Ιεράπετρας
Επίεσκεψη στο χωριό Αντισκάρι του Δήμου Φαιστού
Το χωριό Κάμποι του δήμου Χανίων
Το χωριό Κανδήλα του δήμου Γόρτυνας
Τα Ιωάννινα, επίσης γνωστά ως Γιάννενα
Ο Βόλος από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ελλάδας.
Η Λαμία πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας
Η Λιβαδειά ή Λεβαδειά (παλαιότερα) ή Λεβάδεια (αρχαία ονομασία) η πόλη της Στερεάς Ελλάδας
Η Ηρωική Πόλη της Νάουσας
Τα Βάρβαρα Ο Χυλός Που Ετοιμάζουν Οι Πιστοί Την Παραμονή Της Αγίας Βαρβάρας
Συνταγή για κέικ κάστανο με σοκολάτα
Η Σφακιανή Πίτα Γέννημα Της Χώρας Των Σφακίων
Το καυστικό βίντεο που ετοίμασε το ΠΑΜΕ για το αντεργατικό έκτρωμα.
Τα περάσματα του Αλέκου Σακελλάριου απο την μεγάλη οθόνη
70 χρόνια «Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο»: Το παρασκήνιο της αγαπημένης κλασικής ταινίας



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου