Γιορτή Μητρικού Θηλασμού 2023 - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Γιορτή Μητρικού Θηλασμού 2023

 «ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ: Κάνουμε τη διαφορά για τους εργαζόμενους γονείς» Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, η εθελοντική ομάδα διαδικτυακής υποστήριξης «Ηράκλειο: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας»


 (https://www.facebook.com/groups/Irakleio.bfm )

σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece (https://www.lllgreece.org/lllgr ) διοργανώνει την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 από τις 12:00 π.μ. έως τις 16:00 στην αίθουσα Οδυσσέας Ελύτης των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9) μια εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό και την οικογένεια! 


Το 2023 είναι η χρονιά που επιστρέφουμε στην κανονικότητα και γιορτάζουμε το θηλασμό όπως του αξίζει! ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΠΕΘ2023-ΣΑΑ H #WBW2023/ #ΠΕΘ2023 θα επικεντρωθεί στον θηλασμό και την απασχόληση/εργασία. 


Θα παρουσιάσει τον αντίκτυπο της άδειας μετ' αποδοχών, της υποστήριξης στον χώρο εργασίας και των αναδυόμενων γονικών προτύπων στον θηλασμό, μέσα από το πρίσμα των ίδιων των γονέων. 


Το κοινό στο οποίο στοχεύει, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνήσεων, των φορέων χάραξης πολιτικής, των χώρων εργασίας, των κοινοτήτων και των γονέων, θα εμπλακούν ώστε να διαδραματίσουν τον κρίσιμο ρόλο τους στην ενδυνάμωση των οικογενειών και στη διατήρηση φιλικού προς τον θηλασμό κλίματος στην εργασιακή ζωή μετά την πανδημία. 


ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ Η #WBW2023/ #ΠΕΘ2023 επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση των γονέων. 

Η πανδημία COVID-19 επηρέασε αρνητικά τις γυναίκες που κυοφορούσαν αυξάνοντας τον κίνδυνο ανεργίας και απώλειας μέσων διαβίωσης και διακόπτοντας την πρόσβαση σε υποστήριξη προγεννητική, μεταγεννητική και στην περαιτέρω υποστήριξη του θηλασμού καθώς και την πρόσβαση σε άλλες υπηρεσίες του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης. Πρέπει να λάβουμε υπόψη τα διδάγματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και να επικαιροποιήσουμε τις πολιτικές γονικής κοινωνικής προστασίας που θα αντιμετωπίσουν την τρέχουσα κατάσταση. 


Το θέμα συνάδει με τη Θεματική Ενότητα 4* της Καμπάνιας της WBW/ΠΕΘ2030 για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ). *Θεματική Ενότητα #4 Γυναικεία παραγωγικότητα: Οι εργοδότες επωφελούνται από το να έχουν πιο ευχαριστημένο και πιο παραγωγικό εργατικό δυναμικό λόγω της μικρότερης απουσίας των εργαζομένων, της μεγαλύτερης αφοσίωσης και των λιγότερων αλλαγών προσωπικού. 


Εργασία: 

Η προστασία της γονεϊκότητας και άλλες εργασιακές πολιτικές μπορούν να βοηθήσουν τις γυναίκες να συνδυάσουν τον θηλασμό με την εργασία με αποδοχές.


 Hashtags 2023 

#WBW2023 #WABA #breastfeeding #SDGs #worldbreastfeedingweek2023 #WarmChain #buildingbackbetter #EmpoweringParentsCampaign #EnablingBreastfeeding #MakingADifference #ΠΕΘ2023 #WABA #Θηλασμός #ΣΑΑ #ΠαγκόσμιαΕβδομάδαΘηλασμού2023 #ΘερμήΑλυσίδαΓιαΤονΘηλασμό #ηκαλύτερηεπένδυση #ΚαμπάνιαΕνδυνάμωσηςΓονέων #ΕνθαρρύνουμεΤονΘηλασμό #ΚάνουμεΤηδιαφορά 


Στη φετινή μας γιορτή, δίνεται η ευκαιρία σε μητέρες της πόλης μας ή και από άλλα μέρη της χώρας, να ενθαρρύνουν, να μοιραστούν εμπειρίες και να υποστηρίξουν άλλες οικογένειες που προσφέρουν μητρικό γάλα στα παιδιά τους, είτε θηλάζοντας είτε αντλώντας. 


Στόχος μας είναι να ενδυναμωθούν και να αγκαλιαστούν όλες οι οικογένειες ώστε να κατακτήσουν τους στόχους τους. Και όταν οι εμπειρίες μοιράζονται, οι γονείς ενδυναμώνονται, ο θηλασμός βελτιώνεται και το περιβάλλον ωφελείται! 


Σας περιμένουμε λοιπόν, φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλοντες ή υπό σκέψη γονείς, πρώην θηλάζουσες, φίλοι και λοιποί συγγενείς, ΟΛΟΥΣ εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό ή θέλετε να ενημερωθείτε. Ελάτε στα Ιδρύματα Καλοκαιρινού, να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2023 και να ΕΝΘΑΡΥΝΝΟΥΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ και να κάνουμε τη διαφορά για τους εργαζόμενους γονείς 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 

11.00 Προσέλευση 


11.30 Καλωσόρισμα από τη διαχείριση της ομάδας 


11.45 Θηλασμός & Εργασία (Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη & Θεοδώρα Χατζηδάκη Σύμβουλοι θηλασμού La Leche League ) 


12.00 -13.00 Face Painting & Μπαλονοκατασκευές (από Τσιγκολελέτα - Μαρία Αθηνά Λειβαδάρα) 


12.00 – 14.00 Φωτογράφηση από την Marija Jovanic-Zervaki 


12.00 Οι πρώτες χρυσές στιγμές μετά τη γέννα (Ελπίδα Δρακοπούλου Μαία Εν κυήσει) 


12.15 Οι προκλήσεις των πρώτων ημερών μέσα από την εμπειρία της κατ οίκον υπηρεσίας ( Ρουμπία Ανδρουλάκη Μαία – MSc - IBCLC σύμβουλος γαλουχίας) 


12.30 Διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου “Αυτό είναι ζωή” από την συγγραφέα Μαρία Καριωτάκη 


12.30 – 14.30 Ανοιχτή συζήτηση για ανταλλαγή εμπειριών και προβληματισμών με τη συμμετοχή των συμβούλων και των μαιών 


13.00 Παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους (από την Σερενάτα παιδικά πάρτυ - Μαρία Μανουρά) 


13.30 – 14.30 Μαθήματα πρώτων βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό 


15.00 Λήξη εκδήλωσης Οι συντονίστριες διοργάνωσης της Εκδήλωσης: Ηράκλειο: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας 


Οι Σύμβουλοι Θηλασμού της La Leche League International, Ομάδα Ηρακλείου Κρήτης "Όπως σε όλες τις δράσεις που φιλοξενούνται στον Κοινωνικό Χώρο, η είσοδος είναι δωρεάν. 


Η προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, για την ενίσχυση της δράσης των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο - Φαγητό με την Αγάπη μας) των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, που στηρίζουν άτομα και οικογένειες σε οικονομική δυσπραγία και αποκλεισμό, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη. " 


Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού-World Breastfeeding Week (WBW) της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA) γιορτάζεται κάθε 1-7 Αυγούστου, από το 1992 (στην Ελλάδα κάθε 1-7 Νοεμβρίου, από το 1996) από υποστηρικτές του θηλασμού σε πάνω από 170 χώρες. Εγκρίνεται και υποστηρίζεται από τη UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και Υπουργεία Υγείας σε πολλές χώρες. Βασίζεται στη Διακήρυξη Innocenti του 1990 (η οποία επαναϋιοθετήθηκε από την αναθεωρημένη Διακήρυξη Innocenti 2005), στους Δέκα Κρίκους για την Ανατροφή του Μέλλοντος (Ten Links for Nurturing the Future) και στη Στρατηγική για τη Βρεφική και την Παιδική Διατροφή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) και της UNICEF. Κυριότεροι συνεργάτες της WABA είναι το Διεθνές Δίκτυο Δράσης για την Παιδική Διατροφή (International Baby Food Action Network - IBFAN), ο Διεθνής Σύνδεσμος Θηλασμού (La Leche League International - LLLI), ο Διεθνής Σύνδεσμος Συμβούλων Θηλασμού (International Lactation Consultant Association - ILCA), η Διεθνής Οργάνωση «Καλή Αρχή» (Wellstart International), η Ιατρική Ακαδημία για τον Θηλασμό (Academy Of Breastfeeding Medicine - ΑΒΜ). Η WABA συμβουλεύει τη UNICEF και ως μη-κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) αποτελεί ειδικό σύμβουλο του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του ΟΗΕ (Economic and Social Council of the United Nations - ECOSOC). 


(πηγή: https://www.lllgreece.org/wbw-waba https://www.lllgreece.org/wbw-waba#h.ktem61fckmab )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2023
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ