Παρουσιάζεται Το Βιβλίο «Κλειστόν Λόγω Πένθους» Της Κατερίνας Σταματελάτου, Στην Αθήνα

  Οι εκδόσεις Ραδάμανθυς και η ΑΜΚΕ «Grief Matters- Christoforos’ Hope» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Σταματελάτου «Κλειστόν λόγω πένθους», την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, στο MONK Wine Bar (Καρόρη 4, Αθήνα) στις 6:30μ.μ.


%CE%9A%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%BD%20%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89%20%CF%80%CE%AD%CE%BD%CE%B8%CE%BF%CF%85%CF%82%20-%20%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B1%20%CE%A3%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CE%92%CE%84%20%CE%AD%CE%BA%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7


Μιλάνε για το βιβλίο:

-Κρυσταλία Πατούλη, σύμβουλος ψυχικής υγείας, δημιουργός του σεμιναρίου «Αφήγηση Ζωής»

-Αικατερίνη Στεφανουδάκη- Σοφιανάτου, αιματολόγος ιατρός, π. συντονίστρια διευθύντρια αιματολογικής κλινικής

– Ράνια Παπαδάκου, ηθοποιός, δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

-Μελίνα Φυρίγου, υπεύθυνη εκδηλώσεων Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

– Εύη Φωκά, κοινωνική λειτουργός, συστημική ψυχοθεραπεύτρια

& η συγγραφέας του βιβλίου Κατερίνα Σταματελάτου.

thumbnail_%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7%20%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B1%20%CE%A3%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CE%91%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1

Χαιρετίζει ο Χρήστος Τσαντής, υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς και του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής και αυτογνωσίας.

Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: Δανάη Λουκάκη, Άγγελος Μπούρας, Γιάννα Παπαγεωργίου.

Συντονίζει η Αναστασία Βασκούδη, υπαρξιακή σύμβουλος ψυχικής υγείας, συνιδρύτρια ΑΜΚΕ «Grief Matters».

Για τη μουσική επένδυση θα φροντίσει ο  Δημήτρης Μπαλογιάννης, μουσικός.

«Ένα βιβλίο συγκλονιστικό, ένα εγχειρίδιο ψυχής…»

Το «Κλειστόν λόγω πένθους» είναι σαν να μας συστήνει ξανά τη λέξη πένθος. Η συγγραφέας δε στέκεται μόνο στη δική της απώλεια, έχοντας χάσει και η ίδια το παιδί της, αλλά είναι σαν να αγκαλιάζει όλους όσους παλεύουν με ό,τι έχασαν ή αγωνίζονται να μην το χάσουν, και με αυτόν τον τρόπο δε μας δίνει να διαβάσουμε απλά ένα βιβλίο, αλλά ένα εγχειρίδιο ψυχής.

Το βιβλίο της Κατερίνας Σταματελάτου είναι σαν να μας ξανασυστήνει τη λέξη πένθος. Με ειλικρίνεια, ενσυναίσθηση, σπαραγμό και γενναιότητα, η συγγραφέας βουτάει σε όλα τα επώδυνα στάδια κάθε είδους απώλειας, φυσικής ή ψυχικής, και κοινωνά μαζί μας την αδιαίρετη όσο και συγγενή ιερότητά της με τη ζωή.

Κρυσταλία Πατούλη, σύμβουλος ψυχικής υγείας, δημοσιογράφος


Η απώλεια μεγαλώνει με τα χρόνια, κι εγώ καλούμαι να κολυμπάω σε αχαρτογράφητες θάλασσες του εαυτού μου και να δαμάζω την αντάρα μέσα μου, ενώ ο κόσμος τριγύρω μου δε μιλά πια την ίδια γλώσσα με μένα. Το αλφάβητο της απώλειας το ξέρουν μόνο αυτοί που θάψανε ό,τι αγαπούσαν πολύ.

Φτάνουν οι λέξεις να δαμάσουν τον πόνο της απώλειας;

Φτάνουν οι ιστορίες για να μείνουν αθάνατες οι μνήμες;

Η Κατερίνα Σταματελάτου γεννήθηκε το 1980 στη Σητεία της Κρήτης από πατέρα Κεφαλλονίτη και μητέρα Κρητικιά. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά, ένα στη γη και ένα στον ουρανό. Μέχρι σήμερα, έχει συμμετάσχει με κείμενό της σε ένα συλλογικό έργο, ενώ το «Κλειστόν λόγω πένθους» είναι το πρώτο της βιβλίο.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........