Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Φιλήμων με καταγωγή απο το Ηράκλειο

 Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, Φιλήμων. 

Την είδηση για τον θάνατο του σχεδιαστή μόδας, Φιλήμονα, έκανε γνωστή ο Λάκης Γαβαλάς με ανάρτηση του στο Facebook. 

Ο Φιλήμων γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1932.


Άφησε το σημάδι του στον χώρο της μόδας, με ξεχωριστές δημιουργίες υψηλής ραπτικής. 


Ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που είχε την ιδέα να αντικαταστήσει στις επιδείξεις του τα μοντέλα με γνωστά ονόματα της αθηναϊκής κοινωνίας, με τις επιδείξεις του να πραγματοποιούνται κυρίως για φιλανθρωπικούς σκοπούς.


Ο σχεδιαστής, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο χώρο της υψηλής ραπτικής και της μόδας, το 1959, έπειτα από την επιστροφή του από το Παρίσι, όπου «σπούδασε» στο ατελιέ του σπουδαίου Έλληνα σχεδιαστή Γιάννη Ντεσσέ, έχοντας συμμαθητές ονόματα – ορόσημα στη μόδα, όπως τον Βαλεντίνο


Ο Φιλήμων, ο οποίος φημίζονταν και για τις συνεργασίες του με τις «μεγάλες ντίβες» του θεάτρου συνήθιζε να λέει πως δεν θεωρούσε τιμή να ντύνει τους ανθρώπους του θέατρου και της «πίστας», γιατί έντυνε παράλληλα και την υψηλή κοινωνία. 




Μάλιστα, υποστήριζε πως έντυνε με «δυσκολία» τις θεατρίνες και τις τραγουδίστριες γιατί οι πλούσιες κυρίες δεν ήθελαν τα ρούχα, με τα οποία έντυνε εκείνες. Όμως η Μαίρη Χρονοπούλου, αποτελούσε πάντοτε εξαίρεση.




https://www.newsbreak.gr/l

Με στοιχεία απο https://www.in.gr/


ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........