Η αντιμετώπιση της προσβολής του φοινικόδασους Βάι από το κόκκινο σκαθάρι στην συνάντηση του Γενικού Διευθυντή Δασών με τον δήμαρχο Σητείας

 Το φλέγον θέμα της αντιμετώπισης της προσβολής του φοινικόδασους Βάι από το κόκκινο σκαθάρι, ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση την οποία είχε ο Δήμαρχος Σητείας κ. Ζερβάκης Γεώργιος  με τον Γενικό Διευθυντή Δασών κ. Ευάγγελο Γκουντούφα. 


Παρουσία του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα που απασχολεί τον Δήμο Σητείας αναζητώντας άμεση λύση για την διευθέτηση του.


Όπως ενημέρωσε ο κύριος Γκουντούφας τον Δήμαρχο Σητείας, έχει φτάσει ήδη ενημερωτικό σημείωμα από την αρμόδια υπηρεσία δασών Λασιθίου, περιγράφοντας αναλυτικά το πρόβλημα.


Ο κ. Γκουντουφας δεσμεύτηκε για την άμεση προώθηση του θέματος,  δίνοντας εντολή να κινηθούν εντός της εβδομάδας οι διαδικασίες, ζητώντας  και την θέση του ινστιτούτου Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων.


Θα προταθούν οι τρόποι αντιμετώπισης καθώς και η χρηματοδότηση η οποία είναι πολύ πιθανό να προέλθει μέσα από το πράσινο ταμείο.  Βασική προϋπόθεση για την αίσια έκβαση των προσπαθειών είναι η συμβολή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.


Για το θέμα των ενστάσεων των Δασικών Χαρτών  οι οποίες εκκρεμούν στην Διεύθυνση Δασών Λασιθίου, ο κ. Γκουντούφας ενημέρωσε το κ. Ζερβάκη ότι η υπηρεσία προτίθεται, λόγω και της έλλειψης  προσωπικού, να αναθέσει σε εξωτερικούς συνεργάτες την προετοιμασία των φακέλων ώστε να επισπευσθεί  η διαδικασία της εξέτασης από τις επιτροπές που έχουν ήδη συσταθεί για τις ενστάσεις.


ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........