Ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων μετά την έξαρση του κορωνοϊού, - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων μετά την έξαρση του κορωνοϊού,

 Χαρακτηριστικό είναι το ότι στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας επικρατεί το αδιαχώρητο. Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία που παρουσίασε το Action 24, κάθε 24ωρο καταφθάνουν σε αυτά λόγω του εκρηκτικού κοκτέιλ κορωνοϊού, γρίπης και αναπνευστικών ιών πάνω από 1.000 παιδιά, ενώ η αναμονή ξεπερνά τις 8 ώρες. 


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 3 Ιανουαρίου στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» νοσηλεύονταν 25 παιδιά με κορωνοϊό, 10 με γρίπη και 7 με RSV.


Τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας βρίσκονται σε συνεργασία για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη να προαναγγέλλει σήμερα με δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 ότι θα υπάρξει τις επόμενες ώρες ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σχετικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρούνται από μαθητές και γονείς, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων από τη Δευτέρα. Παράλληλα, κάλεσε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας όπως η χρήση μάσκας και το τακτικό πλύσιμο των χεριών.Δεν υπάρχει λόγος επιβολής μέτρων στα σχολεία, λέει η υφυπουργός Παιδείας

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, μιλώντας χθες στο Action24 για το άνοιγμα των σχολείων, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή λόγος επιβολής μέτρων, όπως η χρήση μάσκας, δεν υπάρχει.


Η κ. Μακρή επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είχαν κανονικές επαφές και δεν επιστρέφουν στα σχολεία από ένα απομονωμένο περιβάλλον. Όπως σημείωσε, το υπουργείο Παιδείας είναι σε ετοιμότητα και «δεν δικαιολογείται συναγερμός, άρα και πανικός».


Επιστροφή στα σχολεία: Τι θα γίνει με τις απουσίες

«Η πρόνοια που θα υπάρξει από το υπουργείο μας θα είναι σε ό,τι αφορά με τις απουσίες. Η πρόνοια δηλαδή που εξακολουθεί να υπάρχει για τις απουσίες από Covid που καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται θα υπάρξει με σχετική εγκύκλιο που θα εκδοθεί ενδεχομένως και μέσα στην εβδομάδα και για τις απουσίες που θα υπάρχουν από τις εποχικές ιώσεις», συνέχισε η κυρία Μακρή.


«Τα παιδιά θα γυρίσουν με τον τρόπο που έφυγαν από το σχολείο, με τον τρόπο που τα παιδιά γνωρίζουν και η πρόσθετη προσοχή είναι στη φροντίδα του γονέα ή του κηδεμόνα, αλλά δεν είναι υποχρέωση από την Πολιτεία», κατέληξε η υφυπουργός Παιδείας.Στον ίδιο καθησυχαστικό τόνο μίλησε σήμερα και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας: «Δεν έχουμε κανέναν λόγο να βάλουμε τα παιδιά μας ξανά να φοράνε μάσκα και να μειώσουν την κοινωνικότητά τους διότι οι παππούδες ή γιαγιάδες ή κάποιοι ενήλικοι δεν φορούν μάσκα για να προστατευτούν».

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........