Ο Ρωσικός Στρατώνας του Δήμου Χανίων ανοιχτός για τα παιδιά: Το Σάββατο 23 Μαρτίου η παράσταση θεάτρου σκιών

  Ο Ρωσικός Στρατώνας, χώρος που ανακατασκευάστηκε από τον Δήμο Χανίων με στόχο να φιλοξενήσει δράσεις που αναδεικνύουν την πλούσια άυλη πολιτιστική κληρονομιά, γεμίζει παιδικές φωνές κάθε Σάββατο. Δωρεάν δράσεις, που απευθύνονται στους μικρούς μας φίλους, στοχεύουν να τους φέρουν κοντά με την παράδοση του τόπου μας.


Έτσι, το Σάββατο 23 Μαρτίου, στις 11.00 π.μ., μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια παράσταση θεάτρου σκιών εμπνευσμένη από την Επανάσταση του 1821, με τίτλο: «Ο Αετός της Κρήτης».

Το έργο είναι γραμμένο από τον Νίκο Μπλαζάκη, βασισμένο στη δημοτική ποίηση αλλά και σε λαϊκούς θρύλους, που θέλουν τον ήρωα να παίρνει υπερφυσικές δυνάμεις.
Μεταμορφωμένος σε κάποιο ζώο, λιοντάρι ή αετό, η λαϊκή μούσα και τα μάτια των καταπιεσμένων, βλέπουν των ήρωα σαν τιμωρό στα βάσανά τους. Όλα αυτά παντρεύονται στον μπερντέ του Καραγκιόζη με το χιούμορ και την αυθεντικότητα, που αρμόζει στην παράσταση.


Περισσότερες πληροφορίες για τα εργαστήρια και τις δράσεις θα βρείτε στην πολιτιστική ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων chania-culture.gr. Σε όλες τις δράσεις είναι απαραίτητη η προ-κράτηση θέσης στο τηλέφωνο του Γραφείου Πολιτισμού και Μουσικής Παιδείας, εργάσιμες ώρες και μέρες (2821 3 41613).


Ο Ρωσικός Στρατώνας του Δήμου Χανίων ανοιχτός για τα παιδιά: Το Σάββατο 23 Μαρτίου η παράσταση θεάτρου σκιών

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........