Αυτοψία της Επιτροπής Περιβάλλοντος & Χωροταξίας για την ΜΠΕ του έργου ΑΣΠΗΕστις θέσεις Πλαγιές, Χαντριανή Κεφάλα και Δρούπι στη Σητεία

 Αυτοψία της Επιτροπής Περιβάλλοντος & Χωροταξίας για την ΜΠΕ του έργου ΑΣΠΗΕστις θέσεις Πλαγιές, Χαντριανή Κεφάλα και Δρούπι στη Σητεία


Επί τόπου δράση αυτοψίας και ενημέρωσης με σκοπό τη διερεύνηση του προτεινόμενου έργουενέργειας της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) τριών θέσεων ΑΣΠΗΕ στονΔήμο Σητείας πραγματοποίησαν την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, ο ΑντιπεριφερειάρχηςΠεριβάλλοντος και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Νίκος Ξυλούρης και στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης.


Η εν λόγω μελέτη, η οποία προβλέπεται να εξεταστεί στο πλαίσιο της προσεχούς συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, αφορά σε τρεις θέσεις Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ), συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 55MW, στις θέσεις Πλαγιές, Χαντριανή Κεφάλα και Δρούπι, στις Δ.Ε. Λεύκης και Ανάληψης του Δήμου Σητείας. Φορέας του προτεινόμενου έργου είναι η εταιρεία «ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΙΚΑ Α.Ε.».


Στις επί τόπου δράσεις παραβρέθηκε ομάδα εκπροσώπων των μελετητών και του φορέα υλοποίησης, οι οποίοι ενημέρωσαν για το προτεινόμενο έργο και έδωσαν διευκρινίσεις και πληροφορίες επί της μελέτης. 

Στην αυτοψία συμμετείχαν η Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Σητείας Μαριάννα Ξενικάκη, ο Πρόεδρος Τ.Κ. Αρμένων Παντελεήμων Λιανουδάκης, ο Πρόεδρος Τ.Κ. ΠερβολακίωνΕμμανουήλ Αϊβαλιωτάκης και ο Εμμανουήλ Αυγουστινάκης, ως εκπρόσωποι της τοπικήςκοινωνίας των περιοχών μελέτης.


Από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης στη δράση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειαρχής Αθλητισμού και Τακτικό Μέλος της Επιτροπής Λεωνίδας Τερζής, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαρία Βάρδα, η Διευθύντρια της ΔιεύθυνσηςΠεριβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Άννα Καγιαμπάκη, τα στελέχη Μανόλης Ρουκουνάκης, Νίκη Πετρακάκη και η ειδική σύμβουλος του ΑντιπεριφερειάρχηΠεριβάλλοντος Χρυσάνθη Βογιατζή.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........