Επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Στυλιανίδη στον δήμο Ρεθύμνης

 Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης είχε την χαρά να υποδεχθεί στο γραφείο του τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Στυλιανίδη, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο κ. Γιώργο Αλεξανδράκη.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου κ. Βασίλης Θεοδωράκης, η Διευθύντρια του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου κ. Αθανασία Δασκαλάκη και ο Λιμενάρχης Ρεθύμνου, Πλωτάρχης κ. Κωνσταντίνος Καστρινάκης.


Ο κ. Δήμαρχος είχε μια ουσιαστική συζήτηση με τον κ. Υπουργό, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι το μεγάλο έργο θωράκισης του εμπορικού λιμανιού της πόλης μας, προϋπολογισμού 17,5 εκατομμυρίων ευρώ, βρίσκεται στην τελική ευθεία των διαδικαστικών, γραφειοκρατικών διαδικασιών και σύντομα αναμένεται να υπογραφεί και να προωθηθεί προς δημοπράτηση.«Το έργο αυτό, δεν αποτελεί μόνο μια σημαντική επένδυση υποδομής για την πόλη μας» επισήμανε ο κ. Δήμαρχος και συνέχισε «Για μένα είναι κυρίως έργο πολιτικής προστασίας, διότι προστατεύει το ιστορικό μας κέντρο, τις ζωές και τις περιουσίες των ανθρώπων.


Έχουμε ήδη αντιμετωπίσει τα προηγούμενα χρόνια έντονα πλημμύρισα φαινόμενα και γνωρίζουμε την ανασφάλεια που βιώνει η περιοχή λόγω της σημερινής υποδομής, η οποία χρειάζεται αυτή την θωράκιση και σύντομα θα την αποκτήσει».


Επίσης, ο κ. Δήμαρχος έθεσε ως κεντρικό ζήτημα προς τον κ. Υπουργό την ανάγκη μεταφοράς του εμπορικού λιμένα του Ρεθύμνου, ώστε η πόλη μας να ανακουφιστεί από την έντονη κίνηση και την όχληση που προκαλείται σήμερα και δεν συνάδει με την μορφή λειτουργίας που έχει αποκτήσει το ιστορικό μας κέντρο και το παραλιακό του μέτωπο.

Όπως, τόνισε, θα ήταν χρήσιμο να γίνει ένας σχεδιασμός σε επίπεδο Κρήτης, ώστε στην βόρεια πλευρά του νησιού, μεταξύ Ηρακλείου - Ρεθύμνου και σε θέση που υποδείξουν οι ειδικοί επιστήμονες, να γίνει μια νέα λιμενική εγκατάσταση, η οποία θα αποσυμφορήσει τα υφιστάμενα λιμάνια από οχληρές χρήσεις, που σήμερα δημιουργούν λειτουργικά προβλήματα και στις δύο πόλεις.


Παράλληλα, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης έθεσε υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αλλά και στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος την ανάγκη να γίνουν όλες εκείνες οι στρατηγικές και επιτελικές κινήσεις που απαιτούνται για την θωράκιση της Κρήτης από την αθρόα και ακανόνιστη εισροή κατευθυνόμενης λαθρομετανάστευσης, που αποτελεί την χειρότερη μορφή δουλεμπορίου ψυχών και σωμάτων βασανισμένων ανθρώπων.


ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Βασίλης Θεοδωράκης και η Διευθύντριας του Δ.Λ.Τ.Ρ. κ. Αθανασία Δασκαλάκη, ενεχείρισαν δια του κ. Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Μαρινάκη υπόμνημα προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Στυλιανίδη, σειρά από ζητήματα που απασχολούν το φορέα και αφορούν την προώθηση έργων και δράσεων που θα ενισχύσουν τις εξαιρετικές δυνατότητες που έχει το Ρέθυμνο στον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα.


Το υπόμνημα περιελάμβανε τα εξής ώριμα έργα προς χρηματοδότηση:


•​ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΛΩΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ, Προϋπολογισμού 586.000,00 ευρώ.
•​ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΤΟΧΙΩΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΗΝΕΜΟΥ ΜΟΛΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Προϋπολογισμού 100.000,00 ευρώ.
•​ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΗΝΕΜΟ ΜΟΛΟ ΛΙΜΕΝΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Προϋπολογισμού 100.000,00 ευρώ.


Επιπλέον δια του υπομνήματος τέθηκε υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου, ότι έχει εκπονηθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο η μελέτη με τίτλο ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ προϋπολογισμού, 263.115,00 € η οποία και εκκρεμεί προς έγκρισή στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Το λιμάνι Ρεθύμνου διαθέτει ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ και σαφώς θα είναι σημαντική η επίτευξη χρηματοδότησης για την κατασκευή των προβλεπόμενων υποδομών ώστε να προκηρυχθεί και ανατεθεί συνακόλουθα η λειτουργία του σε κατάλληλο σχήμα αναδόχων.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........