Eπιτυχή έκβαση είχε η μετατροπή του κτιρίου του ΚΕΓΕ σε ειδικό σχολείο στο Ρέθυμνο.

 Eπιτυχή έκβαση είχε η προσπάθεια για την μετατροπή του κτιρίου του ΚΕΓΕ σε ειδικό σχολείο στο Ρέθυμνο. Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν με κοινή γραπτή τους δήλωση ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης και ο Υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας, και Βουλευτής Ρεθύμνου Ιωάννης Κεφαλογιάννης. 


Πρόκειται για προσπάθειες χρόνων που έχουν θετική έκβαση με την ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», η οποία δίνει προοπτική υλοποίησης στο σημαντικό όπως χαρακτηρίζεται. αυτό έργο.


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης Θεόδωρος Λιβάνιος, προχώρησε στην ένταξη του έργου με τίτλο «Ανακατασκευή κτιρίου ΚΕΓΕ και μετατροπή του σε ειδικό σχολείο», συνολικού προϋπολογισμού 8.894.088,48 ευρώ στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών, τηρώντας τη δέσμευση της Κυβέρνησης για την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης. 




Φυσικό αντικείμενο του έργου αποτελεί η εκπόνηση αφενός όλων των επιβεβλημένων από το νόμο μελετών και αφετέρου η κατασκευή, συμπεριλαμβανομένου και του περιβάλλοντα χώρου. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες, που αφορούν στην διαρρύθμιση και επισκευή όλων των εσωτερικών χώρων των υφιστάμενων κτισμάτων, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τη λειτουργία των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ., την ανέγερση των επεκτάσεων που θα περιγράφονται από τη μελέτη και το εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα καθώς και κάθε αναγκαία επέμβαση στον περιβάλλοντα χώρο.



Το έργο πρόκειται να εκτελεστεί εντός οικοπέδου ιδιοκτησίας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία έχει παραχωρηθεί ως προς τη χρήση του στο Δήμο Ρεθύμνης. Για ένα νέο Ειδικό Σχολείο Ρεθύμνου στο οποίο θα παρέχεται ασφαλή πρόσβαση στην εκπαίδευση, σε έναν σύνολο παιδιών με ιδιαίτερες ανάγκες και ικανότητες, κάνει λόγο ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας επισημαίνοντας πως: 



"Εξασφαλίστηκε η υλοποίηση ενός έργου υψηλών απαιτήσεων που αποτελεί ένα διαχρονικό αίτημα των θεσμικών φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών και των οικογενειών τους, ενώ αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην ουσιαστική αναβάθμιση των σχολικών υποδομών του Ρεθύμνου" 



Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γιώργης Μαρινάκης δήλωσε ότι το έργο που θα φιλοξενήσει τρία ειδικά σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, "...αποτελεί επιστέγασμα κοπιώδους και πολυετούς προσπάθειας του Δήμου Ρεθύμνης ενώ εντάσσεται στο σχεδιασμό που ακολουθείται για την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό της σχολικής στέγης στο Δήμο μας. Η νέα σχολική μονάδα, θα αποτελεί πρότυπο κατασκευής και λειτουργίας για ολόκληρη την χώρα και θα φιλοξενήσει το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο, το Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο, και το ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου".


ΑΠΕ ΜΠΕ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........