Εταίρους από 44 ευρωπαϊκές χώρες υποδέχτηκε η Σητεία στα πλαίσια του προγράμματος Region 4Climate

 Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος Region 4Climate με αντικείμενο έρευνας την κλιματική αλλαγή, ο Δήμος Σητείας  ως εταίρος, υποδέχτηκε  στη Σητεία εκπροσώπους από 44 χώρες της Ευρώπης .


Κατά την έναρξη των εργασιών του τετραήμερου συνεδρίου ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες  και εστίασε στον σημαντικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.


"Η συμμετοχή μας σαν Δήμος Σητείας στο πρόγραμμα Region 4Climate είναι μια απόφαση η οποία έχει να κάνει με την θέση της Σητεία σαν κομμάτι  του πλέον ξηροθερμικού νομού της Κρήτης, η οποία έχει ήδη δεχτεί τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.


Επειδή πιστεύουμε ότι ο πρώτος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης , οι δήμοι , είναι αυτοί που μπορούν συνδυαστικά με την κεντρική εξουσία να αναλάβουν μέρος της ευθύνης των επιπτώσεων, οι οποίες μπορεί να προκληθούν από μια καταστροφή, ένα έκτακτο γεγονός, συνδυαστικά με τους τρόπους αντιμετώπισης και ενίσχυσης της ανθεκτικότητας των δήμων, είναι ο λόγος που θεωρούμε ότι πρέπει ο ρόλος της να είναι καθοριστικός.


Μετά τα δυο καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα το 2019 και το 2022, εκτιμώ ότι είναι καιρός επιτέλους, ο Δήμος Σητείας με την Πολιτική Προστασία, να ενισχύσει όλες εκείνες τις συνεργασίες , τις δομές, τις τεχνολογίες και τον εθελοντισμό, για να μπορέσουμε να έχουμε απτά αποτελέσματα σε ένα επόμενο φαινόμενο το οποίο αν μη τι άλλο είναι αναμενόμενο".

 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........