Ελ.Βατσινά: Οι τουρίστες βρίσκουν κλειστό το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

 Αναφορά από τη βουλευτή για τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού που δεν έχουν ακόμη εγκριθεί και το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου που αφήνει "απέξω" πολλούς επισκέπτες


Μια κατάσταση άνευ προηγουμένου συναντούν οι τουρίστες στο Ηράκλειο που επιθυμούν να επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, καθώς με δεδομένο ότι δεν έχει ακόμη προσληφθεί έκτακτο προσωπικό για τις ανάγκες που προκύπτουν από την αυξημένη επισκεψιμότητα της τουριστικής σεζόν, το Μουσείο κλείνει το μεσημέρι και οι επισκέπτες πέφτουν ... σε τοίχο!


Το θέμα φέρνει στη Βουλή η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά μεταφέροντας ως αναφορά προς τις υπουργούς Πολιτισμού και Εσωτεριών, το υπόμνημα της Παγκρήτιας Ένωσης Πτυχιούχων Αρχαιοφυλάκων στο οποίο επισημαίνεται η έλλειψη προσωπικού στα μουσεία.


Στην αναφορά της η κ.Βατσινά σημειώνει ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες στην Κρήτη, αριθμεί χιλιάδες επισκέπτες κάθε σεζόν και αποτελεί στολίδι της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.


"Δυστυχώς, όμως, μέχρι και σήμερα δεν έχουν εγκριθεί θέσεις εποχικού προσωπικού για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να λειτουργεί μόνον 8 ώρες την ημέρα (δηλαδή από τις 8.30 έως τις 15.30, με μόνη εξαίρεση την Τρίτη που λειτουργεί από τις 10.00 έως τις 17.00)" - αναφέρει η βουλευτής.


"Οι συγκεκριμένες θέσεις αφορούν καθαριστές και Αρχαιοφύλακες, με αποτέλεσμα ορισμένες αίθουσες να παραμένουν κλειστές και το Μουσείο να παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης ελλείψει καθαριστών.


Την ίδια στιγμή άλλα Μουσεία της χώρας λειτουργούν ήδη με διευρυμένο ωράριο από τις 8.00 έως τις 20.00, έχοντας ήδη εποχικό προσωπικό" - προσθέτει η ίδια και καλεί τις υπουργούς να λάβουν υπόψιν τους το υπόμνημα και να πράξουν τα δέοντα προς αποκατάσταση και διευθέτηση των αναφερομένων.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........