Μεγάλη Φωτιά σε έκταση του Ναυστάθμου Κρήτης

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, πίσω από το ναυτικό νοσοκομείο στα Χανιά, κοντά στον οικισμό του Ναυστάθμου για τον οποίο ζητήθηκε εκκένωση με μήνυμα 112.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι μεγάλη, με αρκετά οχήματα από Χανιά και Βρύσες να σπεύδουν στο σημείο.

Η φωτιά έχει λάβει διαστάσεις, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και αναμένεται να ενταθούν δυσκολεύουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση από άγνωστη αιτία. Στο σημείο, όπου υπάρχει έντονη βλάστηση, επιχειρούν αυτήν την 80 πυροσβέστες με 35 πυροσβεστικά οχήματα.Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται διαρκώς, ενώ, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, Μανώλη Λέκκα, οι άνεμοι αναμένεται να ενταθούν.

Η Αστυνομία βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία, καθώς απαγορεύεται η πρόσβαση προς την Εθνική Οδό, με τα οχήματα να οδηγούνται προς Μαλάξα.

112 για τη φωτιά στα Χανιά, εκκενώθηκε ο οικισμός, το ναυτικό νοσοκομείο, το Δημοτικό Σχολείο
Η φωτιά, μάλιστα φέρεται να απειλεί σπίτια. Στην περιοχή ήχησε το 112, το οποίο καλεί τους κατοίκους στον οικισμό Ναύσταθμο να απομακρυνθούν από την περιοχή.Ζητήθηκε επίσης η προληπτική εκκένωση του Δημοτικού Σχολείου, του Ναυτικού Νοσοκομείου και της Λέσχης Υπαξιωματικών. Σύμφωνα με το zarpanews, χωρίς πανικό και συντεταγμένα ξεκίνησε η εκκένωση του σχολείου του Ναυστάθμου, ενώ άμεσα ειδοποιήθηκαν οι γονείς των παιδιών, οι οποιοι τα παρέλαβαν. Μέχρι τις 9:20 η εκκένωση ειχε ολοκληρωθεί.

Στο μεταξύ, εξελίσσεται η μεταφορά ασθενών από το Ναυτικό Νοσοκομείο στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, ενώ εκκενώθηκε προληπτικά και το κτήριο της Πολεοδομίας που βρίσκεται στην Σούδα. 


iefimerida.gr
ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........