Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο μαραθώνιος καινοτομίας «Hackathon for Health and Wellness Crete 2024»

 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «Hackathon for Health and Wellness Crete 2024», το οποίο υλοποιήθηκε παράλληλα στο Ηράκλειο και στην Αθήνα, στις 20 και 21 Απριλίου 2024.

 Το Hackathon for Health and Wellness Crete 2024 ήταν μία πρωτοβουλία στην οποία επιχειρήσεις, start-ups, δημόσιοι υπάλληλοι, ερευνητικές και φοιτητικές ομάδες ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών που θα βελτιώσουν τις διαδικασίες και τις υπηρεσίες στον τομέα της Υγείας και της Ευεξίας, τόσο στον Δημόσιο Τομέα όσο και στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. 


Στο Μαραθώνιο Καινοτομίας διαγωνίστηκαν 17 ομάδες από ολόκληρη την Ελλάδα. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλες τις ομάδες για την προσπάθεια τους να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν μια καινοτόμα και βιώσιμη ιδέα.


Συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης / Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας (ITE) / Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης το Πανεπιστήμιο Κρήτης, τη Θερμοκοιτίδα/Επιταχυντή νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α.) του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.), τον Ευρωπαϊκό Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας για την Ευφυή Υγεία: Ιατρική Ακριβείας και Καινοτόμες Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Υγείας (smartHEALTH), τον Ευρωπαϊκό Κόμβο Καινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση (GR digiGOV-innoHUB) και το Elevate Greece

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας

Με πολύ συγκίνηση και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Βραβείων, το απόγευμα της Κυριακής 21/04, υβριδικά σε Ηράκλειο και Αθήνα.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Μάξιμος Σενετάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης ΥΠΕΣ, Δημήτρης Κιρμικίρογλου, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, Νεκτάριος Ταβερναράκης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Θεοφάνης Ματσόπουλος.

Απονεμήθηκαν βραβεία στις τρεις ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία που αναδείχθηκαν από την Κριτική Επιτροπή. Τα βραβεία συνοδεύτηκαν από χρηματικά έπαθλα (3.500€, 1.800€ και 700€ για το 1ο, 2ο και 3ο βραβείο αντίστοιχα), καθώς και τιμητικά δώρα από το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ Κρήτης), την Θερμοκοιτίδα/Επιταχυντή νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α.) του Ε.Β.Ε.Α. και το Hellenic Digital Health Cluster (HDHC)

 Οι Συνδιοργανωτές και η Οργανωτική Επιτροπή του Hackathon for Health and Wellness Crete 2024 ευχαριστούν θερμά:

 • Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής τα οποία αξιολόγησαν τις προτάσεις των διαγωνιζόμενων Ομάδων
 • Τους Μέντορες που υποστήριξαν τις ομάδες του Μαραθωνίου στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ/Ηράκλειο και της Θερμοκοιτίδας/Επιταχυντή νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α.) του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.)
 • Την ομάδα εθελοντριών και εθελοντών, σε Ηράκλειο και Αθήνα που συνέβαλλαν στην οργάνωση της εκδήλωσης.
 • Τα στελέχη από το Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης (ΙΒΟ), του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης (STEP-C)  και από όλους τους συνδιοργανωτές του Μαραθωνίου που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία του διαγωνισμού.

  Βραβεία Hackathon for Health and Wellness Crete 2024

  Το 1ο Βραβείο απονεμήθηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Μάξιμο Σενετάκη στην Ομάδα 411, νεοσύστατη επιχείρηση Grandmama, με μέλη της την Βίκυ Κλήμη – Chief Executive Officer, τον Γιώργο Λίβα – Chiet Technology Officer, την Βάσια Κοντού – Chief People Officer, η οποία συμμετείχε από το χώρο της Θερμοκοιτίδας / Επιταχυντής Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας ΘΕΑ (Αθήνα). Η ιδέα τους αφορά σε μια ολοκληρωμένη λύση για τη σύνδεση των ηλικιωμένων, ατόμων με αναπηρίες και ασθενών με ειδικά εκπαιδευμένους και αξιόπιστους φροντιστές και νοσηλευτές μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας.

  Το 2ο Βραβείο απονεμήθηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον Γενικό Γραμματέα της Δημόσιας Διοίκησης ΥΠΕΣ, Δημήτρη Κιρμικίρογλου, στην Ομάδα 420 νεοσύστατη επιχείρηση MEDIPASS, με μέλη της Effie Salta – Co-Founder | UX και τον Alex Mitsis – Software Engineer, οποία συμμετείχε από το χώρο της Θερμοκοιτίδας / Επιταχυντής Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας ΘΕΑ (Αθήνα). Η ιδέα τους αφορά στην φροντίδα της γονιμότητας μέσω μίας πρωτοποριακής πλατφόρμας.

 • Το 3ο Βραβείο απονεμήθηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), Νεκτάριο Ταβερναράκη, στην Ομάδα 431 της μικρομεσαίας επιχείρησης Physiopal με εκπρόσωπό της τον Γιάννη Τσουβαλάκη – Φυσιοθεραπευτή. Η ιδέα της εστιάζει σε ηλικιωμένους, άτομα σε ανάρρωση που εκτελούν ασκήσεις φυσιοθεραπείας και αρχάριους.

  Απονεμήθηκαν και μη χρηματικά βραβεία, που αφορούν σε υπηρεσίες από το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (STEPC) του ΙΤΕ, τη Θερμοκοιτίδα / Επιταχυντή νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α.) και το Cluster HDHC στις εξής διαγωνιζόμενες Ομάδες:

  • Στην Ομάδα με διακριτικό τίτλο Εφαρμογή για κινητά, για αυτοδιαχείριση της ΠΑΝ (Αύξ. αριθμός υποβολής 432) υπηρεσίες από STEPC
  • Στην Ομάδα με διακριτικό τίτλο Σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης αποθεμάτων με RFID, Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου «Βενιζέλειο-Πανάνειο» (Αύξ. αριθμός υποβολής 418) υπηρεσίες από το STEPC.
  • Στην Ομάδα με διακριτικό τίτλο Dermacare (Αύξ. αριθμός υποβολής 403) υπηρεσίες από το STEPC.
  • Στην Ομάδα με διακριτικό τίτλο grandmama (Αύξ. αριθμός υποβολής 411) υπηρεσίες από τη Θ.Ε.Α.
  • Στην Ομάδα με διακριτικό τίτλο medipass (Αύξ. αριθμός υποβολής 420) υπηρεσίες από τη Θ.Ε.Α.
  • Στην Ομάδα με διακριτικό τίτλο PhysioPal (Αύξ. αριθμός υποβολής 431) υπηρεσίες από τη Θ.Ε.Α.
  • Στην Ομάδα με διακριτικό τίτλο Dermacare (Αύξ. αριθμός υποβολής 403) υπηρεσίες από το Cluster HDHC.
  • Στην Ομάδα με διακριτικό τίτλο Μητρώο Ασθενών με χρόνια αυτοάνοσα φλεγμονώδη νοσήματα (Αύξ. αριθμός υποβολής 417) υπηρεσίες από το Cluster HDHC.

  Επίσης, απονεμήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα της Δημόσιας Διοίκησης ΥΠΕΣ, Δημήτρη Κιρμικίρογλου, Έπαινος στην πιο διακεκριμένη Ομάδα Δημοσίων Λειτουργών, ήτοι:

  • Στην Ομάδα με διακριτικό τίτλο Σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης αποθεμάτων με RFID, Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου «Βενιζέλειο-Πανάνειο» (Αύξ. αριθμός υποβολής 418).

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........