2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΥΗΣ ΑΓΥΙΑ: Το Θέατρο ως μέσο αφήγησης ενός Μουσείου

 Ο Μικρός Υδροηλεκτρικός Σταθμός γιορτάζει τα δύο χρόνια λειτουργίας του με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο! Η Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Κρήτης και το Theatre 73100 συμπράττουν μία σειρά performance και παρουσιάζουν το μουσειακό θεατρικό δρώμενο με  τίτλο: «ΜΥΗΣ 1929– museumtheatre».

 

Πιο συγκεκριμένα, το δρώμενο επικεντρώνεται στην ιστορία του Μικρού Υδροηλεκτρικού Σταθμού Αγυιάς. Τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του μουσείου, οι ηθοποιοί/ ξεναγοί θα μεταφέρουν με ζωντανό τρόπο στους επισκέπτες/θεατές την ιστορία του εργοστασίου, ενός πρωτοποριακού για εκείνη την εποχή επιτεύγματος, το οποίο ηλεκτροδότησε πρώτο τα Χανιά και εγκαινιάστηκε το 1929 από τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδος, Ελευθέριο Βενιζέλο. 


Οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν την ιστορία πίσω από τη δημιουργία της τεχνητής λίμνης της Αγυιάς και του Μικρού Υδροηλεκτρικού Σταθμού, αυτού του ενιαίου τεχνολογικού έργου του 20ου αιώνα που η ευρύτερη περιοχή στην οποία είναι τοποθετημένο προστατεύεται από το Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο «NATURA 2000».


17, 18, 19 και 20 Μαΐου 2024, στις 19.00 στο ΜΥΗΣ Αγυιά

Σκηνοθεσία: Ιώ Ασηθιανάκη

Δραματουργία: Γιώργος Κριθάρας

Κείμενο: Γιώργος Κριθάρας, Ιώ Ασηθιανάκη

Παίζουν: Χρήστος Κωνσταντουδάκης, Ρούσσα Μαρκάκη, Θένια Χατζή

Γραφιστική επιμέλεια υλικού παράστασης: Βασίλης Πιτσώνης&Scripta

Εκτέλεση παραγωγής: THEATRE 73100

Υποστήριξη: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΡΗΤΗΣ

 

Για  κρατήσεις  θέσεων:

Τ: 6976240729, 6976912543 (Δευ-Παρ., 11.00-15.00) ή στείλτε email στο info@myhs.gr

Περισσότερες πληροφορίες: www.myhs.gr

 

Μια παραγωγή της Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Κρήτης Α.Ε. με τη χρηματοδότηση ΟΠΣ (MIS) 5222955,  ΠΠΑ Περιφέρειας Κρήτης, Άξονα Προτεραιότητας  5.6: Υποδομές και δράσεις σύγχρονου πολιτισμού, με τίτλο «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Δράσεων και Ψηφιακής Ανάδειξης των συλλόγων του ΜΥΗΣ Αγυιά».


2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΥΗΣ ΑΓΥΙΑ: Το Θέατρο ως μέσο αφήγησης ενός Μουσείου

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........