ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ: 35 Χρόνια Έγκυρης Και Αντικειμενικής Ενημέρωσης

 horis_titlo2_47Ήταν 22 Μαΐου του 1989 όταν το ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ ξεκίνησε την πορεία του στα ερτζιανά. Σήμερα, 22 Μαΐου 2024, το ραδιόφωνο, που κέρδισε την εμπιστοσύνη και την προτίμηση της κοινής γνώμης, συμπληρώνει αισίως 35 χρόνια λειτουργίας.Η έγκυρη ενημέρωση, ο πλουραλισμός, το ανοιχτό βήμα, η αντικειμενικότητα και η ψυχαγωγία είναι οι βασικές αρχές στις οποίες βασίζεται η φιλοσοφία της λειτουργίας του ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ εδώ και 35 χρόνια.
radio_kriti_egkainia
22 Μαΐου 1989 . Τα εγκαίνια του ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ . Ο Γεν. Διευθυντής του σταθμού κ. Βασίλης Σκουταράς αναπτύσσει τους στόχους του νέου ραδιοφωνικού σταθμού.Από τις πρώτες εγκαταστάσεις, στην οδό Δαμασκηνού 45.
ta_prota_genethlia_toy_radio_kriti_0
Τα πρώτα γενέθλια του ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ στις εγκαταστάσεις της οδού Δαμασκηνού
radio_kriti_irakleio
Αριστερά ο αναλογικός εξοπλισμός του ραδιοφώνου και δεξιά ο ψηφιακός εξοπλισμούς του Ράδιο Κρήτη
Το ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ, μέσω των εκπομπών του, από κορυφαίους δημοσιογράφους που εργάσθηκαν και εργάζονται σ' αυτό, καταξιώθηκε ως ο έγκυρος, αντικειμενικός και ανεξάρτητος ραδιοφωνικός σταθμός.​
Ακόμη και στον σημερινό κόσμο των ψηφιακών επικοινωνιών, το ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ εξακολουθεί να παρέχει έγκυρη ενημέρωση και υψηλής ποιότητας πληροφορίες για θέματα της επικαιρότητας και όχι μόνο.
Είναι το μέσο μέσα από το οποίο άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών,επαγγελμάτων και ενδιαφερόντων, καθημερινά ενημερώνονται, εκπαιδεύονται και ψυχαγωγούνται.
radio_kriti
Τα σύγχρονα στούντιο εκπομπής του ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ
Από τα στούντιο του ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ - στα 31 χρόνια λειτουργίας του - πέρασαν Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, πολιτικοί όλων των παρατάξεων, παράγοντες του αθλητισμού, του πολιτισμού, της οικονομικής ζωής, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και κυρίως, χιλιάδες ακροατές που κατέθεσαν τις απόψεις τους.
98003213_611247253075942_3898168199669088256_n
Στο κέντρο δύο δημοσιογράφοι Νίκος Ψιλάκης και Κώστας Τριγώνης (καθήμενος), που έγραψαν την δική τους ιστορία στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ. Δεξιά ο Δημήτρης Προνάκης και αριστερά ο Γιάννης Τσαμπουράκης, που συνεχίζουν επί 32 χρόνια στο σταθμό
Η μεγαλύτερη απόδειξη της ανταπόκρισης του κόσμου είναι η διαχρονική σχέση στήριξης, αποδοχής και αναγνώρισης των ακροατών για ό,τι τους αφορά και η βεβαιότητα ότι το ΡΑΔΙΟ ΚΡHΤΗ είναι  διαχρονικά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός του νησιού μας.
systima_keraion_radio_kriti_vasiliko
Η κεντρική κεραία εκπομπής του ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ​
horis_titlo2_47
Το ιδιόκτητο κτίριο που στεγάζεται σήμερα το ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ
Η δύναμη του ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ είναι οι ακροατές του, αυτοί που δεν έπαψαν ποτέ να το ακούν και να το στηρίζουν.  
Αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας του ραδιοφώνου, που άλλαξε τα δεδομένα στα περιφερειακά μέσα σε πανελλήνια κλίμακα.

32 χρόνια σίγουρα δεν είναι λίγα, και σίγουρα δεν είναι και πολλά, για την Κρήτη και για τους ανθρώπους της..
Όμως το ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ κατάφερε τρεις και πλέον δεκαετίες – με την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, την ψυχαγωγία, και το βήμα που έχει δώσει στο ακροατήριό του - να κερδίσει επάξια τις καρδιές του κοινού και να καθιερωθεί στην πρώτη θέση τους, ως ο δικός τους σταθμός.
Μεγαλώσαμε μαζί.. συνεχίζουμε μαζί!
Σας ευχαριστούμε!

5

10


20
DSC01336A4


DSC01472

DSC00228

DSC00326
256__680x_7

DSC00242

DSC00575

IMG_0006

DSC01390


Η αμφίδρομη αυτή σχέση σταθμού – ακροατών καθιέρωσε το ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ ως το πλέον αμερόληπτο ραδιόφωνο της Κρήτης (γεγονός που αποτιμάται και στην ακροαματικότητα).
Κάθε μέρα υπάρχουν τρία αναλυτικά δελτία ειδήσεων (07.00, 14.00, 21.00) και κάθε ώρα, όλο το 24ωρο, τίτλοι ειδήσεων. Υπάρχουν ζωντανές συνδέσεις στην παρουσίαση σημαντικών γεγονότων καθώς και συνεργασία με άλλες δημοσιογραφικές πηγές.
Η πολυάριθμη Δημοσιογραφική ομάδα του σταθμού εξασφαλίζει όλο το 24ωρο άμεση, αντικειμενική και πλήρη ενημέρωση.
Επίσης, για τις ανάγκες του εξωτερικού ρεπορτάζ, το ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο τεχνολογικά VAN, το οποίο συνδέει άμεσα το σταθμό με τα κέντρα εξελίξεων.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........