Ο Γιάννης Κουράκης για την Εργατική Πρωτομαγιά

 Στα πλαίσια του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και π. Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης παραβρέθηκε στο Ε.Κ.Η. όπου κατέθεσε στεφάνι στο ¨Μνημείο των Νεκρών της Εργατικής Τάξης¨ ενώ στην συνέχεια έκανε την ακόλουθη δήλωση:


« Ο κόσμος της εργασίας στρέφει σήμερα την σκέψη του με τιμή και σεβασμό στους Πρωτοπόρους Αγωνιστές που θυσίασαν ακόμη και την ζωή τους, προκειμένου να προωθήσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.


Από την ηρωϊκή εξέγερση των εργατών στο Σικάγου το 1886, μέχρι και σήμερα κάθε κατάκτηση της εργατικής τάξης έμπαινε στο στόχαστρο των κατεχόντων την εξουσία.

Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται ένταση των αντεργατικών προθέσεων από τις κυβερνήσεις, και αυτό αποτυπώνεται και στην νομοθεσία που προωθείται με διαρκείς ¨επιθέσεις¨ εναντίον του κοινωνικού κράτους αλλά και τη συρρίκνωση των εισοδημάτων.

Μοναδικό ανάχωμα σε αυτή πορεία, είναι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Η Πρωτομαγιά με τους συμβολισμούς της, ενισχύει το πανεργατικό μέτωπο και την ενότητα των εργαζομένων δείχνοντας σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά, ότι έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για να διατηρηθούν και να διευρυνθούν οι κατακτήσεις του κόσμου της εργασίας.»

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........