Ποδηλατικός γύρος Πεδιάδας με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

 Στις 19 Μαΐου 2024, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00  θα πραγματοποιηθεί ο ποδηλατικός γύρος Πεδιάδος ,για 12η χρονιά όπως έχει καθιερωθεί.

Είναι μια εκδήλωση που αγάπησαν μικροί και μεγάλοι, με μεγάλη συμμετοχή από ποδηλάτες και θεατές.  Διατρέχει τα χωριά που συμμετέχουν αναβιώνοντας  τις δεκαετίες 1950 -1960 που το ποδήλατο  ήταν μέσο μεταφοράς για μικρούς και μεγάλους.


Με αφετηρία τους Αποστόλους οι ποδηλάτες διασχίζουν τα χωριά Σαμπά, Ζωφόροι, Βονη  Γαλατά, Θραψανό και καταλήγουν στην περιοχή Λειβάδες σε μια αξέχαστη βόλτα ,στην ανοιξιάτικη φύση , σε μια όμορφη διαδρομή.

Συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια που στηρίζει την προσπάθεια ως μια πολιτιστική εκδήλωση που σχετίζεται με την ιστορία ,την παράδοση , το περιβάλλον και τελεί υπό την αιγίδα του  Δήμου Μινώα.

Στέλνει το μήνυμα για τη θέση που πρέπει να έχει το ποδήλατο στην καθημερινότητα  ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς και ως ήπια μορφή άσκησης.

Η απόσταση είναι 15 χιλιόμετρα σε ασφαλτοστρωμένο  δρόμο με δωρεάν συμμετοχή που διαρκεί από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Συνεργάζονται οι  πολιτιστικοί  σύλλογοι Αποστόλων, Σαμπά, Ζοφόρων, Βόνης, Γαλατά, Θραψανού αναδεικνύοντας τις δυνατότητες της κοινής δράσης.

Για όσους δεν διαθέτουν ποδήλατο  θα υπάρχουν προς ενοικίαση με 10 ευρώ  αρκεί να δηλωθεί στους συλλόγους μέχρι την Πέμπτη  ώρα 10 το βράδυ.

Όσοι δεν έχουν γευθεί την εμπειρία αξίζει να δοκιμάσουν……

Πληροφορίες σε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους.


Ποδηλατικός γύρος Πεδιάδας με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........