Συνεχίζεται το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» του Δήμου Ηρακλείου, Το πρόγραμμα για την Παρασκευή 21 Ιουνίου

 Συνεχίζεται το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» προσφέροντας χαρά και ψυχαγωγία σε μικρούς και μεγάλους, μέσα από 100 και πλέον εκδηλώσεις και δράσεις, μετατρέποντας τον Δήμο Ηρακλείου σε μια μεγάλη σκηνή καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.


Την Τετάρτη 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία το εργαστήρι συντήρησης βιβλίων, το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας και δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά «Βιβλιο-παίζοντας» καθώς και ξενάγηση στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη. Ακόμα, οι ζωγραφικές δημιουργίες στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης από το ΚΔΑΠ Ν. Αλικαρνασσού, ο αγώνας σκακιού σιμουλτανέ στο Πάρκο Γεωργιάδη, οι Κιθαριστικές Αφηγήσεις στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου, το εργαστήριο φωτογραφίας από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία Ηρακλείου, τα Πλουμιστά Παραμύθια στο θεατράκι του Καράβολα, η συναυλία «Ταξίδι στις μουσικές του κόσμου» στην Πλατεία του Αγίου Τίτου, η βραδιά με ρεμπέτικα τραγούδια στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης, η παράσταση θεάτρου σκιών «Καραγκιόζης ο ανίκητος» στον Λάκκο, η συναυλία «Πάμε σαν άλλοτε» στο αίθριο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, η συναυλία «Η Τέχνη του Ρυθμού με τον Haig Yazdjian» καθώς και προβολές ταινιών μικρού μήκους στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ».

Επίσης, συνεχίστηκε το τριήμερο παζάρι του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης στη στοά Ν.Χ. Γιανναδάκη με βιβλία των εκδόσεων της Β.Δ.Β., καθώς και οι εκθέσεις «Ψηφοθετώντας…» από τον Σύλλογο Μικρασιατών «Ο Άγιος Πολύκαρπος» στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, η έκθεση φωτογραφίας «Πορτραίτα» από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Η.) στο Πατάρι του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, τα «Τοπία της Κρήτης» στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης από την Ε.Φ.Ε.Η. καθώς και η έκθεση «Θαλασσινό Τοπίο» στον Λάκκο επίσης από την Ε.Φ.Ε.Η.


Σημειώνεται ότι για λόγους ανωτέρας βίας η Μουσικοχορευτική Παράσταση από τον Σύλλογο Θρακιωτών Κρήτης η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 19:00 στο Πάρκο Θεοτοκόπουλου στις 21/6 αναβάλλεται. Αντί της προγραμματισμένης παράστασης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει μια σύντομη συναυλία στο Πάρκο.


Οι δράσεις οι οποίες είναι προγραμματισμένες για την Παρασκευή 21 Ιουνίου είναι οι εξής:

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

11:00 – 14:00 «Δεινόσαυροι και δεινο-αγωνίσματα στην πόλη μας!»

Πού μπορεί τελικά να συναντήσει κάποιος αυτά τα τεράστια ζώα; Αλλά, κυρίως, που μπορεί να παίξει κανείς παιχνίδια που σχετίζονται με τα χαρακτηριστικά τους και τις συνήθειές τους;

Είναι γνωστό σε όλους και όλες ότι οι δεινόσαυροι έχουν γίνει μόνιμη έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης! Πόσες και πόσοι όμως από εσάς γνωρίζουν ότι αυτά τα τόσο αξιοπερίεργα όντα συνεχίζουν να προκαλούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας;


Ελάτε, λοιπόν, να δοκιμαστείτε σε πρωτότυπα δεινο-αγωνίσματα σχεδιασμένα από την ομάδα του μουσείου!

Πάρκο Θεοτοκόπουλου

(Η Μουσικοχορευτική Παράσταση από τον Σύλλογο Θρακιωτών Κρήτης η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 19:00 στο Πάρκο Θεοτοκόπουλου αναβάλλεται για λόγους ανωτέρας βίας)

19:00 Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου

Αίθριο Βασιλικής Αγίου Μάρκου


20:00 Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου δίνει ραντεβού στο Αίθριο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου και γιορτάζει μαζί μας την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής!

Υπό τη Διεύθυνση των αρχιμουσικών Λεωνίδα Τζωρτζάκη και Δέσποινας Σκανδαλάκη θα μας ταξιδέψει με χαρούμενες μελωδίες και νέο ρεπερτόριο!

Στη συνέχεια, η Φιλαρμονική θα πραγματοποιήσει παρέλαση στους δρόμους της πόλης και θα προσκαλέσει τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας στην κεντρική σκήνη του Φεστιβάλ!

Πλατεία Αγίου Νικολάου (Νέα Αλικαρνασσός)

21:00 «Η συνομωσία της Κατσίκας» από το Κουκλοθέατρο Κρήτης

Ο Θωμάς και η Μαρίκα-Κατσίκα, δυο αχώριστοι φίλοι, ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο ψάχνοντας την Άνοιξη..! Ο μοναδικός λόγος; Οι φράουλες! Όταν όμως φτάνουν στην άγνωστη χώρα της Παρδαλομυγίας βρίσκονται μπροστά σε μια απίστευτη περιπέτεια …

Συντελεστές: Αναγνωστάκης Γεώργιος, Ειρήνη Σταυρουλάκη, Παντελής Ζεμπίλης, Βουρλιωτάκη Μαρία, Φρόσω Χατόγλου.

Πλατεία Ελευθερίας

21:00 Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου φτάνει στην πλατεία Ελευθερίας και παρουσιάζει επιλεγμένα κομμάτια προς τιμή του σπουδαίου μας δημιουργού «Μάνου Χατζιδάκι»

21:15 Ο Δήμαρχος Ηρακλείου δίνει το σύνθημα συνέχισης του «Τέχνη Καθ Οδόν» στην Περιφέρεια του Δήμου!

21:30 «Η Γιορτή» συναυλία με τον Μάνο Παπαδάκη … καλεσμένη του η μοναδική Ευρυδίκη!

Αυτή η συνάντηση είναι πραγματικά μια γιορτή! Ο Μάνος Παπαδάκης συνεχίζοντας την γύρα του και με αφορμή το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» συναντιέται επί σκηνής με μια από τις πιο εκρηκτικές τραγουδίστριες των ‘90s!

Αγαπημένα τραγούδια, μεγάλες επιτυχίες, θα μας ξεσηκώσουν σε ένα εκπληκτικό πάρτυ!

Μαζί τους οι: Γιάννης Κοντάκης (ηλεκτρικό μπάσο), Αποστόλης Γιασλακιώτης (ηλεκτρική κιθάρα), Πολυδωρος Φραντζεσκάκης (τύμπανα), Νίκος Οικονομέας (κλαρίνο)

Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου (αυλή)

Ξεκινάει η έκθεση «Πάμε Μαζί» -με έργα που δημιουργήθηκαν στο Διαδραστικό Εικαστικό Εργαστήρι του τμήματος εκπαίδευσης ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Λούλας Μεταξά.

Η δράση έχει σκοπό μέσα από τον συνδυασμό της λογοτεχνίας και της ζωγραφικής να αφήσει τη φαντασία του συμμετέχοντα να ταξιδέψει, με αποτέλεσμα ο ίδιος να επιλέξει, με τον τρόπο που θα τον καθοδηγήσει η ψυχή του, το συγκεκριμένο ποιητικό κείμενο από αυτά που θα έχουμε ήδη τυπωμένα εκεί και να το αποτυπώσει εικαστικά πάνω στον καμβά.

Δεν έχει σημασία το εικαστικό επίπεδο των συμμετεχόντων, σημασία έχει να καταφέρουν να συντονιστούν με τα βιώματα και το συναίσθημα τους στο παρόν και αφαιρώντας εμπόδια και φραγμούς, να αποτυπώσουν όλα εκείνα που δεν λέγονται, όμως είναι μέσα στην ψυχή τους. Να καταφέρουν να εκφράσουν τον ψυχικό τους κόσμο, δηλαδή, με τη λογοτεχνία σαν εφαλτήριο και στη συνέχεια με τη ζωγραφική σαν δρόμο.

Τα έργα θα εκτεθούν από την Παρασκευή 21 έως Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Συνεχίζουν οι εκθέσεις:

Βασιλική Αγίου Μάρκου – Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου

«Ψηφοθετώντας … » Έκθεση ψηφιδωτών έργων από τον Σύλλογο Μικρασιατών Κρήτης “Ο Άγιος Πολύκαρπος”.

Ο Σύλλογος και το εργαστήριο ψηφιδωτού επιστρέφουν στο Φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν» και στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Ηρακλείου, έπειτα από την ομαδική έκθεση «Ψηφιδογραφίες», του 2020.

“Ψηφοθετώντας” λοιπόν, οι δημιουργοί – μέλη του εργαστηρίου ψηφιδωτού του Συλλόγου, με υπομονή, μεράκι και με την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας Ευαγγελίας Αγιομυργιαννάκη, αποτυπώνουν σε ψηφιδωτό Αγιογραφίες, έργα μεγάλων ζωγράφων, φωτογραφίες αλλά και χρηστικά αντικείμενα και ευφάνταστα διακοσμητικά.

Οργάνωση παραγωγής: Ιωάννης Χατζημανώλης

Συμμετέχουν: Αγιομυργιαννάκη Ευαγγελία, Ανετάκης Νικόλαος, Αντιμισάρη – Λυρώνη Μαρία, Αντωνάκης Γεώργιος, Αράπογλου – Οικονομάκη Λίζα, Βίτσα Δήμητρα, Δουλγεράκη Μαρία, Δραμουντάνη – Δασκαλάκη Μαρία, Καλαϊτζάκης Ιωάννης, Καρτσάκης Χαρίλαος, Καφούση Μαρία, Κελαράκης Γεώργιος, Κιόρογλου Χρυσάνθη, Κουγιουμουτζάκη Μαίρη, Κουναλάκη – Χαχλάκη Ελένη, Λενακάκη – Φουντουλάκη Κατερίνα, Λυρώνη Κατερίνα, Μακράκη – Καρασταμάτη Φεβρωνία, Μαμαλάκη Μαρία, Μανιακουδάκη - Αράπογλου Εύα, Μανουρά Μαριλένα, Μαρκογιαννάκη Ελένη, Μπολαράκη Ιωάννα, Παπαδογιάννη – Δαφέρμου Μάγδα, Παπαϊωάννου Μαρία, Παπαστεφανάκη Ευαγγελία, Παρασύρη –

Τσιτούρη Αθηνά, Πατεράκη Αλίκη, Πετρίδη Ιωάννα, Πηγάκη Ειρήνη, Πολίτη Μαρία, Σκυβαλάκη Άννα, Σολάκη Εύα, Σοφού Αγγελική, Φανουράκης Δημήτριος, Χριστοδουλάκη – Μπιτζαράκη Μαρία, Ψαρουδάκη Μαρία.

Διάρκεια Έκθεσης: Δευτέρα 17 με Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 14:00 & 17:00 -21:00, Σάββατο 09:00 - 14:00, Κυριακή – Αργίες: Κλειστά

Πατάρι Βιβλιοπωλείου Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

«Πορτραίτα»: Έκθεση Φωτογραφίας από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Η.)

Ίσως είναι εποχή να επιστρέψουμε στο πρόσωπο, να ξανακοιτάξουμε γύρω και μπροστά μας και μέσα μας. Φωτογράφοι, μέλη της ΕΦΕ Ηρακλείου παρουσιάζουν πορτραίτα και φέρνουν στην επιφάνεια τον εσωτερικό συναισθηματικό κόσμο των ανθρώπων γύρω μας, που μένει απαρατήρητος μέσα στην πολύβουη καθημερινότητα.

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα - Τετάρτη – Σάββατο 09:00 -14:30, Τρίτη – Τετάρτη - Παρασκευή 09:00 - 14:00 & 17:00 -21:00, Κυριακή – Αργίες: Κλειστά

Διάρκεια Έκθεσης: Δευτέρα 17 έως και Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Λεωφόρος Δικαιοσύνης (προς πλατεία Δασκαλογιάννη)

«Τοπία της Κρήτης»: Υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Η.)

Φωτογράφοι, μέλη της ΕΦΕ Ηρακλείου υμνούν την Κρήτη με εικόνες από διάφορα μέρη της. Έγχρωμα και ασπρόμαυρα τοπία που δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο, μιας και μέσα από αυτά εμφανίζεται το μεγαλείο του τόπου και οι αντιθέσεις που τον συνθέτουν. Κάθε φωτογράφος χρησιμοποιεί το δικό του στυλ και τις δικές του τεχνικές, για να παρουσιάσει το θέμα του, όμως η τελική αίσθηση που αφήνουν οι φωτογραφίες είναι μία: Θαυμασμός και δέος για την ομορφιά που υπάρχει στη φύση του νησιού.

Διάρκεια Έκθεσης: Δευτέρα 17 έως και Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Λάκκος

«Θαλασσινό τοπίο» - Υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Η.)

Το γαλάζιο υδάτινο τοπίο, μας είναι συχνά ευχάριστη συντροφιά από τότε που ακόμα ήμασταν παιδιά, είναι συχνά αφορμή φαντασίας και στοχασμού, ένας θελκτικός δρόμος που μας καλεί σε ταξίδια, άγνωστα μέρη και περιπέτειες που η στεριά θαρρούμε μας στερεί.

Λαός θαλασσινός…Πώς είναι δυνατόν η θάλασσα να μην εμπνεύσει;

Μέλη της ΕΦΕ Ηρακλείου παρουσιάζουν έργα τους με θαλασσινά τοπία, άλλοτε όπως τα βλέπουν, άλλοτε ως σκηνοθετικό πλαίσιο, άλλοτε ως στοιχείο συμβολισμού και αλληγορίας.

Ραντεβού λοιπόν στις πλατείες και στους δρόμους του Δήμου μας!

Δείτε το σποτ του φεστιβάλ στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/BMMEwO611PA?si=nJGtvZ0nXaIe0uH-

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ: https://www.heraklionculture.gr/street-art-festival

Ακολουθήστε το Φεστιβάλ στα κοινωνικά δίκτυα: https://www.facebook.com/StreetArtFestival.gr https://www.instagram.com/streetartfestival.gr/

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........