Συνεχίζεται το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» του Δήμου Ηρακλείου Το πρόγραμμα για την Παρασκευή 28 Ιουνίου

 Συνεχίζεται το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» προσφέροντας χαρά και ψυχαγωγία σε μικρούς και μεγάλους, μέσα από 100 και πλέον εκδηλώσεις και δράσεις, μετατρέποντας τον Δήμο Ηρακλείου σε μια μεγάλη σκηνή καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.


Την Τετάρτη 25 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία η δράση «Βιβλιοπαίζοντας» στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, το εργαστήριο «Οπτική επικοινωνία και κοινωνική φωτογραφία» από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία Ηρακλείου, τα «Πλουμιστά Παραμύθια» στις Κάτω Ασίτες με την Ευαγγελία Ορφανουδάκη, η συναυλία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Αλικαρνασσού «Η Αρτεμησία» στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης, το magic show «Zakris Secrets» με τον ΖΑΚΡΙΣ στον Άγιο Μύρωνα καθώς και η συναυλία κρητικής μουσικής με τον Χάρη Φασουλά συνοδεία των μελών των Σχολών Χορού Μπριντάκη στον Άγιο Σύλλα.


Επίσης, συνεχίστηκαν οι εκθέσεις «Ψηφοθετώντας…» από τον Σύλλογο Μικρασιατών «Ο Άγιος Πολύκαρπος» στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, η εικαστική έκθεση «Πάμε Μαζί» από το ΚΕΘΕΑ στην αυλή του Πολύκεντρου Δήμου Ηρακλείου, η έκθεση φωτογραφίας «Πορτραίτα» από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Η.) στο Πατάρι του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, τα «Τοπία της Κρήτης» στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης από την Ε.Φ.Ε.Η. καθώς και η έκθεση «Θαλασσινό Τοπίο» στον Λάκκο επίσης από την Ε.Φ.Ε.Η.

Οι δράσεις οι οποίες είναι προγραμματισμένες για την Παρασκευή 28 Ιουνίου είναι οι εξής:

Σκαλάνι

20:00 Θεατρικό παιγνίδι «Μέλη, η μέλισσα!» με την Μαρία Κοπανάκη

Ένα βιωματικό θεατρικό παιχνίδι για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Η Μέλη, η μέλισσα αποφασίζει να κάνει την επανάσταση της και φεύγει από την κυψέλη της για να ανακαλύψει τον κόσμο γύρω της! Θέλει να τριγυρίσει στα βουνά, στη θάλασσα και γενικά να ζήσει μόνης της και ανεξάρτητη!

Αλάτσατα

20:30 Παιδικό δρώμενο με θέμα: «Του καλοκαιριού τραγούδια και του Θέρους τα καλούδια...» από την Παιδική Σκηνή “Cretan Winds” με τους: Μαρία Λούκα και Γιώργο Ζαχαριουδάκη.

Μια μουσική διαδραστική αφήγηση με έθιμα και τραγούδια για τους μήνες του Καλοκαιριού, από τον Κλήδονα μέχρι τα Αλωνίσματα και το Θέρος.


Προφήτης Ηλίας

21:00 «Ήρθαμε να γλεντήσουμε» μια βραδιά με αγαπημένα ρεμπέτικα τραγούδια με τους Γιάννη Παξιμαδάκη (μπουζούκι, τραγούδι), Γιώργη Κοντογιάννη (μπουζούκι, τραγούδι), Αυγερινή Γάτση (ακορντεόν, τραγούδι) και Νίκο Σταματάκη (κιθάρα, τραγούδι)

Βασιλική Αγίου Μάρκου – Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου

«Ψηφοθετώντας … » Έκθεση ψηφιδωτών έργων από τον Σύλλογο Μικρασιατών Κρήτης “Ο Άγιος Πολύκαρπος”.

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 14:00 & 17:00 -21:00, Σάββατο 09:00 - 14:00, Κυριακή – Αργίες: Κλειστά

Διάρκεια Έκθεσης: Δευτέρα 17 με Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Πατάρι Βιβλιοπωλείου Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

«Πορτραίτα»: Έκθεση Φωτογραφίας από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Η.)

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα - Τετάρτη – Σάββατο 09:00 -14:30, Τρίτη – Τετάρτη - Παρασκευή 09:00 - 14:00 & 17:00 -21:00, Κυριακή – Αργίες: Κλειστά

Διάρκεια Έκθεσης: Δευτέρα 17 έως και Σάββατο 29 Ιουνίου 2024


Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου (αυλή)

«Πάμε Μαζί» -Εικαστική έκθεση με έργα που δημιουργήθηκαν στο Διαδραστικό Εικαστικό Εργαστήρι του τμήματος εκπαίδευσης ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Λούλας Μεταξά.

Διάρκεια έκθεσης Παρασκευή 21 έως Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Λεωφόρος Δικαιοσύνης (προς πλατεία Δασκαλογιάννη)

«Τοπία της Κρήτης»: Υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Η.)

Διάρκεια Έκθεσης: Δευτέρα 17 έως και Κυριακή 30 Ιουνίου 2024


Λάκκος

«Θαλασσινό τοπίο» - Υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Η.)

Ραντεβού στις πλατείες και στους δρόμους του Δήμου μας!

Δείτε το σποτ του φεστιβάλ στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/BMMEwO611PA?si=nJGtvZ0nXaIe0uH-

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ: https://www.heraklionculture.gr/street-art-festival

Ακολουθήστε το Φεστιβάλ στα κοινωνικά δίκτυα: https://www.facebook.com/StreetArtFestival.gr https://www.instagram.com/streetartfestival.gr/

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........