Εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Χωνιανιανών Μυλοποτάμου «Το Χώνος»

 Σταυροδρόμι πολιτισμού στον ορεινό Μυλοπόταμο γίνεται και φέτος το χωριό Χώνος καθώς ξεκινούν, από την Παρασκευή 5 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 7 Ιουλίου, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Χωνιανιανών Μυλοποτάμου «Το Χώνος» με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Μυλοποτάμου.

Συναυλίες, χοροί, εκθέσεις τέχνης, παιχνίδια για παιδιά και αθλητικές δραστηριότητες συνθέτουν το πρόγραμμα του «Χώνος Φέστιβαλ – Αγιοκυριακάτικες  Εκδηλώσεις 2024» που με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Κυριακής και για τρείς ημέρες, καθιστούν τον ορεινό όγκο του Μυλοποτάμου σε κέντρο πολιτισμού και γνήσιας κρητικής ψυχαγωγίας και φιλοξενίας.Οι φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Χώνος Μυλοποτάμου ξεκινούν την Παρασκευή 5 Ιουλίου, στις 22:00, και η βραδιά είναι αφιερωμένη στην κρητική μουσική που θα συνοδεύσει ένα γνήσιο κρητικό γλέντι. Πρωταγωνιστής αυτής της βραδιάς θα είναι ο σπουδαίος για την προσφορά του στην κρητική παραδοσιακή μουσική Αντώνης Μαρτσάκης και το συγκρότημα του.

Στη βραδιά, που έχει τίτλο «ένας κύκλος μια παρέα» και πραγματοποιείται στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, θα χορέψει και ο Κρητικός Χορευτικός Σύλλογος «Τ’ αόρι» του Στέλιου Πατελάρου και της Κατερίνας Ανδρεαδάκη.

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο  6 Ιουλίου, στις 10:30 το βράδυ, το νήμα της διασκέδασης παίρνουν ο Γιάννης Καράμαλης και η Μαρία Λουλακάκη σε μια βραδιά γεμάτη με λαϊκή μουσική και τραγούδια που έχουμε αγαπήσει.

Και στις δυο συναυλίες η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το Σάββατο 6 Ιουλίου, στις 20:30,  χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Προδρόμου, θα εγκαινιαστεί η εκκλησιαστική αίθουσα προς τιμήν του πατέρα Νικόλαου Θεοδωράκη.

Παράλληλα με τις τριήμερες εκδηλώσεις στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου θα λειτουργήσει η έκθεση Λιθοαγιογραφίας, Αγιογραφίας και Γλυπτικής του Μανόλη Ρουμπάκη, ενώ την Κυριακή 7 Ιουλίου στις 2:30 το μεσημέρι στον ίδιο χώρο η συγγραφέας Πόπη Παρλαμά διαβάζει παραμύθια στα παιδιά.

Οι αθλητικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στο Χώνος Μυλοποτάμου ξεκινούν το Σάββατο 6 Ιουλίου και θα συνεχιστούν και την Κυριακή 7 Ιουλίου.

Περιλαμβάνουν φυσιολατρικούς αγώνες δρόμου, πιλάτες, αγώνες μπάσκετ και πινγκ-πονγκ. Σκακιστικό φεστιβάλ και Κρητικό Βόλι (αγώνισμα της Μινωϊκής περιόδου) ενώ τα παιδιά θα διαγωνισθούν σε Νεροδρομίες.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν και αγώνες δρόμου διαφόρων αποστάσεων.

Τέλος οι θρησκευτικές εκδηλώσεις, στο Χώνος Μυλοποτάμου, με την  ευκαιρία του εορτασμού της Αγίας Κυριακής, θα γίνουν το Σάββατο 6 Ιουλίου στις 19:00, όπου, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Προδρόμου θα πραγματοποιηθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και θα κορυφωθούν την επόμενη ημέρα Κυριακή 7 Ιουλίου, στις 08:00 το πρωί, με τη Θεία Λειτουργία.

Οι κάτοικοι του Χώνου, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Χωνιανών Μυλοποτάμου «Το Χώνος», η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Μυλοποτάμου που είναι  συνδιοργανωτές του «Χώνος Φέστιβαλ», σας περιμένουν στις τριήμερες εκδηλώσεις τους για να σας προσφέρουν όμορφες στιγμές κρητικής παράδοσης και μουσικής αλλά και τη γνήσια κρητική φιλοξενία της ορεινής Κρήτης.

Εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Χωνιανιανών Μυλοποτάμου «Το Χώνος» 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........