Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Ιδρύματος Vodafone στον Δήμο Χερσονήσου

 Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Ιδρύματος Vodafone στον Δήμο Χερσονήσου

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Ιδρύματος Vodafone στον Δήμο Χερσονήσου υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Στην υλοποίηση του προγράμματος συμμετέχει το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής της Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), του οποίου ο Δήμος Χερσονήσου είναι μέλος, ενώ την τεχνική υποστήριξη παρέχει η εταιρεία Vidavo.


Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Ιδρύματος Vodafone υλοποιείται στην Ελλάδα από το 2006 και από το 2012 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Στόχος του είναι να εξυπηρετήσει ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, πολίτες που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου» αλλά και γενικότερα όσους πολίτες επιθυμούν να ελέγξουν προληπτικά την κατάσταση της υγείας τους, καλύπτοντας σήμερα 100 απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.Το Πρόγραμμα παρέχει σε 100 Ιατρεία και Δήμους, στελεχωμένα με Γενικούς / Αγροτικούς Ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, ειδικό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και ένα τάμπλετ, ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν καρδιογράφημα, σπιρομέτρηση, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, γλυκόζης, κορεσμού οξυγόνου, τριγλυκεριδίων και χοληστερόλης, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα να συμπληρώνονται ειδικά ερωτηματολόγια (εμμηνόπαυσης, οστεοπόρωσης, γυναικολογικού και παιδιατρικού ελέγχου και πρόληψης διαβήτη).


Στις εξετάσεις και τα ερωτηματολόγια αυτά παρέχεται συμβουλευτικά γνωμάτευση - εφόσον ζητηθεί - από πνευμονολόγο/ καρδιολόγους/ γυναικολόγο/ ορθοπεδικό/ παιδίατρο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Επιπλέον οι Γενικοί/Αγροτικοί Ιατροί έχουν την δυνατότητα δημιουργίας ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου εξεταζόμενου με αυτόματο υπολογισμό δεικτών υγείας, ώστε να παρακολουθούν πιο ολοκληρωμένα την υγεία των ασθενών τους. Ο

γιατρός είναι σε θέση να διενεργήσει τις εξετάσεις ακόμα και κατ’ οίκον, καθώς ο εξοπλισμός είναι φορητός.

Ο εξοπλισμός, τα αναλώσιμα, η εκπαίδευση και η τεχνική υποστήριξη των επαγγελματιών υγείας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα παρέχονται από το Ίδρυμα Vodafone δωρεάν μέσω της εταιρίας VIDAVO.

Στο πλαίσιο αυτό, είχε εγκριθεί αίτημα της 7ης ΥΠΕ από τη Vodafone και ο Δήμος Χερσονήσου έχει στη διάθεσή του τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε κατόπιν πρωτοβουλίας του αρμόδιου Αντιδημάρχου Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Χερσονήσου κ. Γιώργου Μαστοράκη, θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση των τριών (3) νοσηλευτριών των κοινωνικών δομών του δήμου στη χρήση αυτού του εξοπλισμού.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από την κ. Βιβή Κατσούλη, υπεύθυνη εκπαίδευσης της εταιρίας VIDAVO.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης χαιρετίζει κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της υγείας και, ιδιαίτερα, τις πρωτοβουλίες που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. «Το πολύτιμο αγαθό της υγείας οφείλουμε να το διασφαλίσουμε για όλους τους πολίτες», σημειώνει.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........