Ο Νίκος Ανδρουλάκης Με Καταγωγή Απο Το Αβδού Του Δήμου Χερσονήσου

 pegasus_LARGE_t_661_5638244_type11885


Γεννήθηκε στην Κρήτη,στο χωριό Αβδού του νομού Ηρακλείου.
Μεγάλωσε με τους ήχους της κρητικής λύρας, μιας και ο πατέρας του είναι ο λυράρης Μανώλης Ανδρουλάκης. 

image_2873

Οι πρώτες επαφές με το τραγούδι ξεκίνησαν από τις σχολικές εκδηλώσεις και από παρέες με αγαπημένους φίλους. Το1985 έρχεται στην Αθήνα και συνεργάζεται με συνθέτες όπως: ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Χριστόδουλος Χάλαρης,ο Λίνος Κόκοτος και ο Γιώργος Σταυριανός.
Η συνεργασία του με τον Γιάννη Μαρκόπουλο, ξεκίνησε το 1987, και επί σειρά ετών συμμετείχε σε αρκετές συναυλίες του συνθέτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

androulakhs_6

 Η δισκογραφική του πορεία ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 και στο διάστημα αυτό έχει παρουσιάσει πέντε δίσκους:

΄ Ένα φεγγάρι δρόμος ΄ (1995),
΄ Μυθικά καράβια ΄(1997),
΄ Τα Τιμαλφή ΄(2001),
΄ Ένα κομμάτι ουρανό ΄(2003)
΄ Λαλήματα Ονείρου ΄ (2007).

Επίσης έχει συμμετοχή σε πολλούς δίσκους:
΄ Κρητών Έπος ΄, ΄ Ζωγραφιές και Χρώματα ΄, ΄ Μουσική Άνοιξη ΄, Σαν έρθουν μάνα οι φίλοι μου ΄, ΄ Τραγούδια του έρωτα και της θάλασσας No 2 ΄,΄Με το τραγούδι σε καλώ΄,΄ Στο νότο έρωτας φυσά΄,΄ Καλοκαιρινός αέρας΄.
Έχει συνεργαστεί με συνθέτες και στιχουργούς:
Γιάννης Μαρκόπουλος, Χριστόδουλος Χάλαρης, Λίνος Κόκοτος, Γιώργος Σταυριανός, Μιχάλης Τρανουδάκης, Ηλίας Κατσούλης, Παντελής Θαλασσινός, Γιώργος Δεσποτίδης, Γιάννης Νικολάου, Γιώργος Αρσενίδης, Αντώνης Πετράτος, Θανάσης Νικόπουλος, Γιώργης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Τζουανόπουλος, Χαρούλα Βερίγου, Γιάννης Παξιμαδάκης κ.α., καθώς και με καλλιτέχνες κρητικής μουσικής: Γιώργος Καλομοίρης, Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Μιχάλης Αλεφαντινός, Μανώλης Ανδρουλάκης, Μιχ. & Αντ. Φραγκιαδάκης, Διονύσης Κορνηλάκης, Νίκος Καραβιράκης, σε επίπεδο συναυλιών και δισκογραφίας.

garganourakis_androulakis_2011_11_01

Από τις παρέες με τους αγαπημένους φίλους του στην Κρήτη, βρέθηκε να τραγουδά στο Ηρώδειο το 1988, το 2004 και το 2005, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 1994, σε μεγάλα θέατρα της Ευρώπης, στο DOMINION του Λονδίνου(1988), στο PALAIS DE BEAUX-ARTS των Βρυξελλών(Μάρτιος 1992), στο Παττίχειο Θέατρο στην Κύπρο(Οκτώβριος 1992), και σε όλες σχεδόν της πόλεις της Ελλάδας με τον Γιάννη Μαρκόπουλο, στο Καλλιμάρμαρο στάδιο το 2001 για τα 60 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης, με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, στην μουσική σκηνή ΄ΖΟΟΜ΄ στην Πλάκα (Φεβ. 2002) με τον κορυφαίο λαϊκό τραγουδιστή Δημήτρη Μητροπάνο, αλλά και στο αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη στο θέατρο Λυκαβηττού (Ιούλιος 2002).

%CE%9D%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82+%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82

Από το 1998 μέχρι και σήμερα έχει πραγματοποιήσει πλήθος εμφανίσεων σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και συναυλίες σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας.

androulakis_003
 ΠΗΓΗ: http://www.nikosandroulakis.gr/

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........