Παρουσιάστηκε το βιβλιο παραδοσιακές Κρητικές Συνταγές της Μαρινας Λαδωμενου

 
 
Παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου 19 Νοεμβρίου 2022 στο Αβδού και συγκεκριμένα στον όμορφο χώρο της παραδιοσιακής ταβέρνας "ΤΡΕΙΣ ΠΗΓΕΣ" παρουσιάσαμε το βιβλίο με τις παραδοσιακές Κρητικές Συνταγές της Μαρίνας Λαδωμένου από τις εκδόσεις "ΣΕΙΣΤΡΟΝ".
 

 




Πρόκειται για ένα βιβλίο με Ιδιαίτερες παραδοσιακές συνταγές, χρήσιμες και νόστιμες. Από το καπρικό του Λαδωμένου, το κρέας, τα χόρτα, τα όσπρια, το λάδι, το μέλι, το κρασί με τη ρακή, το ψωμί και το ντάκο, το ψάρι, τα γλυκά μέχρι και τη σημασία της καλής διατροφής στην υγεία μας! 
 
 
 
Παραδοσιακές συνταγές από τα βάθη των αιώνων αλλά και που σήμερα είναι χρηστικές και ωφέλιμες! Είναι ένα ακόμη σπουδαίο κομμάτι του λαϊκού πολιτισμού και της πολύτιμης κληρονομιάς μας!
 

 
 Ας κάνομε μανιφέστο τη σωστή διατροφή, ώστε να μάθομε, κι εμείς και τα παιδιά μας, ότι έχομε κοινούς σκοπούς, κοινούς πόθους και τις ίδιες αγωνίες για την υγεία, για το ευ ζειν, για την μακροζωία!
 





 Το βιβλίο του οποίου την επιμέλεια είχε ο Κωστής Μουδάτσος παρουσίασαν η Έφη Μαχιμάρη, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός, όπου και είχε το συντονισμό της εκδήλωσης. 
 

 
 
Η συγγραφέας του βιβλίου Μαρίνα Λαδωμένου ιδιαίτερα συγκινημένη ανέφερε.
 
 Θελω να ευχαριστησω ολους εκεινους που μου συμπαρασταθηκαν στην εκδοση και παρουσιαση του βιβλιου. 
 
Πρωτα απ'ολα θελω να ευχαριστήσω τις εκδοσεις "Σειστρον"-Αεράκης για την τέλεια φροντισμένη εκδοση. Ιδιαιτερες ευχαριστίες στον συγγραφέα και ποιητη  Κωστή Μουδατσο που ειχε ολοκληρη την επιμέλεια του βιβλιου και ο οποιος με ωθησε να μαζέψουμε συνταγές απο πολλα μέρη της Κρητης και να συμπεριλάβουμε την παρασκευη του Καπρικου.  Προσωπικά επιμελήθηκε το βιβλίο με το πάθος του λάτρη της παράδοσης.

Ευχαριστω επισης τον Αντωνη Γενναράκη για τα εμπνευσμενα λόγια του, καθώς και την κ.Εφη Μαχιμαρη για τον αψογο συντονισμο της εκδηλωσης.
 


 

Ευχαριστω την κορη μου Σοφια και τον αντρα της Γιωργο που με εξαιρετικη φροντιδα ετοιμασαν τα γευστικοτατα εδεσματα που μοσχοβολουσαν Κρητη.
Τους αξίζουν αληθινα συγχαρτηρια για αυτον τον υπεροχο παραδοσιακο χωρο που δημιουργησαν στο Αβδου με πολυ αγαπη και κοπο, πιστοι  στις προγονικες αξιες, τις "Τρεις Πηγες".




Ευχαριστω ολα μου τα παιδια που βρισκονται παντα δίπλα μου, και τα αγγελικα πλασματα τις εγγονουλες μου που με γεμιζουν χαρα και  αισιοδοξια.
Τέλος με μεγαλη ευγνωμωσυνη, οφειλω ενα μεγαλο ευχαριστω στους γονεις μου που μου διδαξαν την πιστη και τις αξιες της παραδοσης που κληρονομησα απ'αυτους.
 
 
Για το βιβλίο και την Μαρίνα μίλησαν οι Κωστής Μουδάτσος, συγγραφέας που είχε και την επιμέλεια του βιβλίου και ο Αντώνης Γενναράκης, υπεύθυνος μουσικού προγράμματος στο Ράδιο Κρήτη και ραδιοφωνικός παραγωγός 
 
  
 
 
 

 
 
 Μουσικά έντυσαν με παραδοσιακούς ήχους της Κρήτης το μουσικό σχήμα «ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ» με τους: Μιχάλης Ξυδάκης λύρα, τραγούδι, Μπάμπης Κασαπάκης λαούτο και Γιώργης Ξυδάκης λαούτο τραγούδι. 
 
Στις απαγγελίες ο Κωστής Μουδάτσος.
 

 
 
 
 
 
 
 
Το βιβλίο αποτελεί πολύτιμο βοήθημα για τους απλούς ανθρώπους και για τους επαγγελματίες της τέχνης του μαγειρέματος
 


Η Μαρίνα Λαδωμένου, πήρε την παράδοση από το χέρι και μας την προσφέρει κατά μάνα κατά κύρη, κατά τον παππού και τη γιαγιά.
Το Καπρικό αποτελεί παράδοση για την οικογένεια Λαδωμένου από πατέρα προς πάππου.
 

 
 
 
 
Η Μαρίνα το έχει εξελίξει με τον δικό της τρόπο.
Ένας καλός μεζές για καλή παρέα, πού είναι το καλύτερο γιατροσόφι στις σύγχρονες ψυχοφθόρες αρρώστιες! γράφει ο Κωστής Μουδάτσος που με την παρότρυνση του και την επιμέλεια του, όλος αυτός ο θησαυρός και η γνώση έγινε βιβλίο.
 
 

 
Υπέροχες συνταγές, που πρέπει να σωθούν και έτσι σώζονται.
 
Πολύτιμο βοήθημα για τους απλούς ανθρώπους αλλά και για τους επαγγελματίες της τέχνης του μαγειρέματος!
Αξίζει να μπει σε κάθε κρητικό σπίτι , και όχι μόνο.


 
 
Ιδιαίτερες παραδοσιακές συνταγές, χρήσιμες και νόστιμες. Από το καπρικό του Λαδωμένου Μαρίνα, το κρέας, τα χόρτα, τα όσπρια, το λάδι, το μέλι, το κρασί με τη ρακή, το ψωμί και το ντάκο, το ψάρι, τα γλυκά μέχρι και τη σημασία της καλής διατροφής στην υγεία μας! 
 
 


 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Παραδοσιακές συνταγές από τα βάθη των αιώνων αλλά και που σήμερα είναι χρηστικές και ωφέλιμες! Είναι ένα ακόμη σπουδαίο κομμάτι του λαϊκού πολιτισμού και της πολύτιμης κληρονομιάς μας!
 
 314914519_5452787278181424_6849197712139938703_n


 


Ένα βιβλίο πλημμυρισμένο νοστιμιές και μοναδικές γεύσεις, που μοσκοβολούν γνήσια ΚΡΗΤΗ.

Αμέτρητες και πρωτότυπες παραδοσιακές συνταγές, από ολόκληρη την Κρήτη, που για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας και στις οποίες παρέχονται λεπτομερείς οδηγίες, πολύτιμες για την επιτυχία του περιεχομένου τους.

Η μοναδικότητα αυτών των συνταγών, οφείλεται στις πρώτες ύλες και στον τρόπο παρασκευής τους, από μια εκπληκτική και υψηλών προδιαγραφών, γνώστη της κρητικής γαστρονομίας.

Αυτές οι θαυμάσιες συνταγές είναι η επιτομή της υγιεινής διατροφής. Αγνά υλικά, βότανα, μυρωδιές, αρώματα, από την κρητική φύση, προϊόντα της κρητικής γης, όλα με τη σφραγίδα της γνησιότητας.

Η συγγραφέας του βιβλίου, είναι πολύ γνωστή από τα φεστιβάλ γαστρονομίας, για το περίφημο “καπρικό”, με τη σπάνια γεύση, που η φήμη του, έχει ξεπεράσει τα όρια της Κρήτης.

Η κ. Μαρίνα Λαδωμένου, κατέχει το μυστικό της παρασκευής του “καπρικού”, από τον πατέρα Εμμανουήλ Λαδωμένο, που γυρνούσε ολόκληρη την Κρήτη διαλαλώντας τη λαχταριστή πραμάτεια του.

Η παρουσίαση του βιβλίου παραδοσιακές “ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ” της κ. Μαρίνας Λαδωμένου, έγινε στις 19 τρέχοντος μηνός, σε ένα πανέμορφο χώρο, στο Αβδού Πεδιάδος, με την ονομασία “Τρεις Πηγές”, που δημιούργησαν με πολύ μεράκι, ιδιαίτερη φροντίδα και σεβασμό στην παράδοση, τα παιδιά της, η κόρη της Σοφία και ο γαμπρός της Γιώργος.

Ο κόσμος που παρέστει, είχε την ευκαιρία να απολαύσει τους εκλεκτούς ομιλητές: Τον γνωστό λογοτέχνη Κωστή Μουδάτσο και τον επίσης γνωστό δημοσιογράφο Αντώνη Γιανναράκη.

Ο Κωστής Μουδάτσος, μάλιστα, είχε την ιδέα εκδόσεως του βιβλίου, και το οποίο επιμελήθηκε μ’ όλες τις λεπτομέρειες.

Η κ. Έφη Μαχιμάρη ήταν η ιδανική συντονίστρια, της επιτυχημένης παρουσίασης.

Να σημειωθεί ότι μαζί με τα υπέροχα κρητικά εδέσματα, που πρόσφεραν οι “Τρεις Πηγές”, οι παρευρισκόμενοι είχαν και άλλη ευκαιρία, να απολαύσουν τη λεβέντικη κρητική λύρα, στο “Κάλεσμα της φύσης”, με τους:

Mιχάλη Ξυδάκη-λύρα, τραγούδι, Μπάμπη Κασαπάκη, λαούτο και Γιώργο Ξυδάκη, λαούτο.

Ένα βιβλίο με έντονο άρωμα Κρήτης, παραδοσιακή μουσική με λύρα, γεύσεις με κρητική νοστιμιά, τί άλλο θέλει ο πολιτισμός μας για να ανθίζει;


ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........