Παγκόσμιες Ημέρες για τα παιδιά

Ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου», με αφορμή τις Παγκόσμιες Ημέρες, αφιερωμένες στο παιδί (18 Νοεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Παιδικής Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης, 19 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης του Παιδιού και 20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού) στέκεται δίπλα στα παιδιά που βιώνουν τον εφιάλτη κάθε μορφής κακοποίησης και υπογραμμίζει την ατομική και συλλογική μας ευθύνη για την προστασία τους. 


 

Καθώς ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης και τα περιστατικά γενετήσιας εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών έχουν πάρει στη χώρα μας τη μορφή χιονοστιβάδας, η ευαισθητοποίηση όλων, είναι κρίσιμη παράμετρος για την ελαχιστοποίηση, αν όχι την εξάλειψη, των κακοποιητικών συμπεριφορών προς αυτά. Υπενθυμίζεται ότι από το 2021, στη χώρα μας ο ορισμός της παιδικής κακοποίησης, δεν περιλαμβάνει μόνο τη σωματική, σεξουαλική και λεκτική, αλλά και την ψυχολογική και την παραμέληση.

Ο Φορέας μας, ο οποίος συνεχίζει εδώ και δύο δεκαετίες να κινείται στοχευμένα σε ότι αφορά τη μεγιστοποίηση της προστασίας των παιδιών που κακοποιούνται μέσω των εξειδικευμένων επιστημόνων (Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί και Κοινωνιολόγοι), του Πιστοποιημένου Συμβουλευτικού Κέντρου, του Ξενώνα Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού, της Γραμμή SOS 801 11 16000, 2810 242121 και 6974 301 011, επιδιώκει παράλληλα την κινητοποίηση των εμπλεκόμενων φορέων και κυρίως της Πολιτείας για την πιστή τήρηση όσων περιγράφουν οι Νόμοι για την προστασία των παιδιών που είναι θύματα ή μάρτυρες κακοποίησης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πολυάριθμες και πολυθεματικές δράσεις του Φορέα για τον μήνα Νοέμβρη περιλαμβάνουν και στοχευόμενα σεμινάρια σε εμπλεκόμενους επαγγελματίες σχετικά με την προστασία των παιδιών κατά τη διάρκεια της καταγγελίας και κατάθεσης, ενώ επιδιώκει να κινητοποιηθούν δικαστές και νομικοί ώστε να μειώνεται στο ελάχιστο ο επανατραυματισμός των παιδιών κατά τη διάρκεια της δικαστικής-νομικής διαδικασίας.

Ας συνδράμουμε όλοι ώστε να σταματήσει ο κύκλος βίας στα παιδιά, εξασφαλίζοντας την προστασία, την υγιή τους ανάπτυξη και την ευημερία τους.

 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........