Έκοψαν την πίτα τους και πραγματοποίησαν την ετήσια εκδήλωση του απολογισμού για το 2022

 Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, το Γεωπάρκο της Σητείας, ο ΔΟΚΑΣ, οι Εθελοντές του Γεωπάρκου και οι Συνοδοί Βουνού Σητείας, πραγματοποίησαν την ετήσια εκδήλωση του απολογισμού για το 2022, και του προγραμματισμού των δράσεων για την νέα χρονιά, αλλά και την κοπή της βασιλόπιτας, στο Κέντρο Ενημέρωσης του Γεωπάρκου, στα Μέσα Μουλιανά.



Η εκδήλωση συνδυάστηκε με πεζοπορία στην νέα περιπατητική και ποδηλατική διαδρομή του Γεωπάρκου, «Μυρσίνη- Μέσα Μουλιανά», με την συμμετοχή πολλών φίλων και εθελοντών του Γεωπάρκου.


Με αφετηρία το όμορφο χωριό της Μυρσίνης , η διαδρομή ακολουθεί τον παλιό εθνικό δρόμο, που εξυπηρετούσε τους κατοίκους της περιοχής από το 1918 μέχρι και την δεκαετία του ΄60.






Η θέα σε όλη την διαδρομή είναι εξαιρετική με τις εικόνες να εναλλάσσονται σε κάθε στροφή της διαδρομής.

Το ρήγμα της Λάστρου, το απέραντο γαλάζιο του κρητικού πελάγους, οι οικισμοί, η φύση και οι άνθρωποι συνθέτουν αυτή την ξεχωριστή εικόνα για τον περιπατητή , τον επισκέπτη του Γεωπάρκου και τον προτρέπει για νέες εξερευνήσεις, σε ένα μοναδικό γεωτουριστικό ταξίδι στο χρόνο και στο φως, στο παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Σητείας.




θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Συνοδούς βουνού Σητείας, τους εθελοντές του Γεωπάρκου, τους εργαζόμενους του ΔΟΚΑΣ, τους μαγείρους του παιδικού σταθμού «Λιλιπούπολη», τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μέσα Μουλιανών, τον Δήμαρχο Σητείας και όλους τους φίλους που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........