Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη γιορτάζει 40 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη γιορτάζει 40 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας

 Το Μουσείο Καζαντζάκη υποδέχεται το επετειακό 2023 και γιορτάζει τα 40 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του εγκαινιάζοντας τη δράση «Κρυμμένα διαμάντια στο Μουσείο Καζαντζάκη» με στόχο να αναδείξει τον πλούτο των Συλλογών του, τον ιδρυτή του Μουσείου, Γιώργο Ανεμογιάννη, αλλά και τον σπουδαίο ρόλο των δωρητών του που διαχρονικά κι έμπρακτα στηρίζουν το Μουσείο.

Κάθε μήνα ένα από τα τεκμήρια των Συλλογών θα εκτίθεται στο Μουσείο και θα αποτελεί το «έκθεμα του μήνα», ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του Μουσείου με σκοπό ως το τέλος του χρόνου να έχει διαμορφωθεί θεματική ψηφιακή έκθεση με τίτλο «Κρυμμένα διαμάντια στο Μουσείο». 


Έτσι, θα παρουσιαστούν δώδεκα διαφορετικά τεκμήρια, θα φωτιστεί η ιστορία απόκτησής τους αλλά και η ιστορία που τα συνδέει με τη μορφή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

Στην πορεία του έτους θα διοργανωθούν θεματικές ξεναγήσεις καθώς και εργαστήρια και εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά, ενήλικες και οικογένειες. Ταυτόχρονα, η δράση επιχειρεί να αναθερμάνει τη σχέση του Μουσείου με τους επισκέπτες ενθαρρύνοντας τη διάδραση μαζί τους. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε τα νέα μας!

Το χειρόγραφο που σωζόταν στο Μουσείο από το 2005 και μόλις πριν μερικά χρόνια τεκμηριώθηκε πλήρως, αποτελεί κεντρικό έκθεμα της θεματικής περιοδικής έκθεσης «Ο Ανήφορος: Το γνωστό-άγνωστο έργο του Νίκου Καζαντζάκη» που φιλοξενείται ήδη στο Μουσείο.

Η πρώτη ξενάγηση στην έκθεση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 από την επιμελήτρια της έκθεσης, κ. Παρασκευή Βασιλειάδη. Για την συμμετοχή σας στην ξενάγηση είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 2810741689 είτε στο info@kazantzaki.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ......... .........

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ