Δώματα: Η Μαγευτική Παραλία Της Κρήτης Που Πας Μόνο Με Βάρκα

  Υπάρχουν ελληνικές παραλίες για τις οποίες ακούς να μιλούν συνέχεια και παραλίες τις οποίες μπορεί να μην έχεις ακούσει ποτέ στη ζωή σου. Όταν, όμως, φτάνει η ώρα να τις ανακαλύψεις μαγεύεσαι και απορείς πώς είναι δυνατόν να σου ήταν άγνωστες ως τώρα. 


Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η παραλία Δώματα της Κρήτης. Μια παραλία που την προσεγγίζεις μόνο με βάρκα. Αυτός, είναι, μάλλον και ο λόγος που έχει μόνη ανέγγιχτη από την ανθρώπινη παρέμβαση και σε καθηλώνει μόλις τη συναντάς.

%25CE%2594%25CF%258E%25CE%25BC%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25B11-1140x570

Τα Δώματα της Κρήτης μόνο δια θαλάσσης

Τα Δώματα είναι μια παραλία σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Εκεί θα βρεις πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά της κρητικής θάλασσας. Αναδεικνύεται σε μια απο τις κορυφαίες παραλίες. Η μαγευτική παραλία Δώματα βρίσκεται περίπου ανατολικά της Σούγιας και 58 χιλιόμετρα νότια των Χανίων. Είναι η περιοχή Τσέσες.

domata

Σε αυτή την παραλία καταλήγει και το διάσημο και άγριο φαράγγι του Κλάδου. Αν ποτέ βρεθείς εκεί θα δεις μια παραλία με ψιλό πεντακάθαρο βότσαλο και καταγάλανα νερά. Αν σκάψεις, δε την άμμο, μπορεί να βρεις ακόμη και γλυκό νερό. 

dwmata_xania

Όπως είναι λογικό μιας και δεν υπάρχει πρόσβαση από τη στεριά, στην περιοχή η παραλία δεν είναι οργανωμένη. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πάρεις μαζί σου τα απαραίτητα. Όχι όμως και ομπρέλες. Κι αυτό γιατί υπάρχουν πεύκα που βρίσκονται κοντά στην παραλία και προσφέρουν φυσική σκιά αλλά και δυνατότητα κατασκήνωσης.

%25CE%2594%25CF%258E%25CE%25BC%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25B1-%25CE%259A%25CF%2581%25CE%25AE%25CF%2584%25CE%25B7.jpg

Τα Δώματα είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις καλύτερες αλλά άγνωστες στους πολλούς παραλίες της Ελλάδας. Βρίσκεται σε μια απομονωμένη θέση η οποία μάλιστα κρατάει άθικτη βγαλμένη σαν από τον παράδεισο.

Από πού πήρε όμως το όνομά της η παραλία; Τα Δώματα πήραν το όνομά τους από την κλιμακωτή διάταξη των κροκαλοπαγών πετρωμάτων. Λέγεται ότι θυμίζουν στέγες ή, αλλιώς, δώματα. Έτσι και το όνομα. Για να δημιουργηθούν φρόντισαν οι τεράστιες ποσότητες από βότσαλα και χώματα που έρχονται από το φαράγγι. Τα κύματα και ο αέρας κάνουν τη δική τους δουλειά.

Η παραλία Δώματα της Κρήτης είναι η απόδειξη ότι η Ελλάδα όσο την εξερευνείς τόσο σε εκπλήσσει!

Αν τελικά επιδιώξεις να βρεθείς εκεί θα είσαι μόνο εσύ, η θάλασσα, ο ήλιος και τα πεύκα.

Πηγή φωτογραφιών: cretanbeaches.com

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........