Ο Αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι του Μόχλου Σητείας από τον Σεβ. κ. Κύριλλο

 Στις 2:30 μ.μ. της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου 2023, κυριώνυμης ημέρας των Θεοφανείων, τελέσθηκε στο λιμανάκι του γραφικού οικισμού του Μόχλου Σητείας, κατά το έθιμο των τελευταίων ετών, ο καθαγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο.




Νωρίτερα με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο και με τη συμμετοχή των Εφημερίων των τεσσάρων επιλεγομένων «βορεινών χωριών» του Δήμου Σητείας, του Δημάρχου Σητείας, των Ιεροψαλτών, των ενοριτών και αρκετών κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής σχηματίσθηκε πομπή από τον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου Μόχλου που κατέληξε στην προβλήτα του οικισμού, όπου ο Σεβ. τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού των υδάτων και έριψε τον Σταυρό στη θάλασσα.

Στο τέλος ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε εγκάρδια σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένη χρονιά με πλούσιο τον φωτισμό του Τριαδικού Θεού στη ζωή και τα έργα όλων μας. Συνεχάρη δε τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σφάκας κ. Απόστολο Κοκολάκη για την πρωτοβουλία που είχε να απλώσει στη θάλασσα μία μεγάλη Ελληνική Σημαία και να την κρατήσουν όσοι βούτηξαν για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, εκδηλώνοντας με αυτόν τον αυθόρμητο τρόπο τα γνήσια αισθήματά τους για την Πατρίδας μας.

Στην ακολουθία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, οι Εφημέριοι των Ενοριών Λάστρου Πρωτ. Ιωάννης Κατσογρεσάκης, Σφάκας Πρωτ. Εμμανουήλ Συντυχάκης, Τουρλωτής Πρωτ. Νικόλαος Φραγκίδης και Μυρσίνης π. Νικόλαος Σφενδουράκης, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Αϊλαμάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σφάκας κ. Απόστολος Κυριακάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σφάκας κ. Νικόλαος Μαυροματάκης και πολύς κόσμος από την ευρύτερη περιοχή.
 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........