Βραδιά ποίησης: "Δύο νύχτες αριστερά της λήθης" της Ερασμίας Μπουλιτσάκη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Βραδιά ποίησης: "Δύο νύχτες αριστερά της λήθης" της Ερασμίας Μπουλιτσάκη

 Η Ξύλινη Tabya και οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς σας καλούν σε μία ξεχωριστή βραδιά.

Την Τετάρτη 1η Φλεβάρη στις 19:00 παρουσιάζουμε στο Ηράκλειο την ποιητική συλλογή της Ερασμίας Μπουλιτσάκη "Δυο νύχτες αριστερά της λήθης.Για τη συλλογή θα μιλήσουν οι:
Μαρία Οικονομάκη, φιλόλογος
Αντώνης Λιοδάκης, ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτης
Μανώλης Μούστος, ιατρός
& η ποιήτρια.
Ἡ Ἐρασμία Μπουλιτσάκη γεννήθηκε την 3η Ιουλίου τοῦ 1997 στὰ Χανιά. Σπούδασε Ἰατρικὴ στὸ Πανεπιστήμιο Κρήτης καὶ ξεκινᾶ τὴν εἰδίκευσή της στὴν Ψυχιατρική. Ἡ ποίηση τὴν ἀπασχολεῖ ὡς τρόπος ὕπαρξης. Τὸ «Δυὸ Νύχτες Ἀριστερὰ τῆς Λήθης» εἶναι ἡ πρώτη της ποιητικὴ συλλογή.
"Λήθη εννοούμε το έρεβος του θανάτου. Όχι μόνον του φυσικού, αλλά και του υπαρξιακού, του κοινωνικού, του ιστορικού, του πολιτικού θανάτου.
Από την αρχή της Ιστορίας, το σπουδαιότερο όπλο του ανθρώπου ενάντια στην λήθη είναι η ποίηση. Ποίηση, με την έννοια του «ποιείν», του κατασκευάζειν εκ του μη όντος. Αυτό μας μαθαίνουν οι εμμορφες χαρακιές στα τοιχώματα των σπηλαίων.
Από την αρχή του ανθρώπου, το μοναδικό όπλο του απέναντι στο έρεβος -το όποιο έρεβος- είναι η ποίηση. Ετούτη η ποιητική συλλογή είναι ακόμα μια χαρακιά στον τοίχο της σπηλιάς, καταθέτοντας το μοναδικό πρόταγμα που γνωρίζει: Να μην ξεχάσουμε. Να μην ξεχάσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ......... .........

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ