Το Πεδίο Βολής Κρήτης Στον Κόλπο Της Σούδας

 IMG_7843

Το Πεδίο Βολής Κρήτης (Π.Β.Κ., αγγλικάNATO Missile Firing InstallationNAMFI) είναι πεδίο βολής πυραύλων στον κόλπο της Σούδας, στη νήσο Κρήτη της Ελλάδας.
Το Πεδίο Βολής Κρήτης ιδρύθηκε το 1967 ως κέντρο εκπαίδευσης του NATO για Συστήματα Αεράμυνας και εκμεταλλεύεται τις καλές ατμοσφαιρικές συνθήκες όλο το χρόνο. 

IMG_7840

namfi

Επί του παρόντος, το πεδίο βολής χρησιμοποιείται τακτικά από τις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου και τις Ηνωμένων Πολιτειών. Στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε επίσης από τη Δανία και τη Νορβηγία.

big

59755boles-padio-volis-namfi-04

Σήμερα το πεδίο βολής χρησιμοποιείται κυρίως για εκτοξεύσεις MIM-104 Patriot και MIM-23 Hawk, όπως και άλλων πυραύλων αέρος αέρος και εδάφους αέρος περιστασιακά. Δεδομένου ότι οι τροχιές των βλημάτων διασχίζουν πολυσύχναστες περιοχές, χρησιμοποιείται ένα σύστημα ραντάρ επιτήρησης αέρος και θαλάσσης για την επίλυση πιθανών συγκρούσεων.

download

Το έμβλημα του Πεδίου Βολής Κρήτης αποτελείται από έναν πύραυλο MIM-14 Nike Hercules, το ζώο κρι-κρι σε κυκλικό πλαίσιο και το σήμα του NATO, επίσης σε κυκλικό πλαίσιο. Στην κορυφή του θυρεού υπάρχει το ρητό ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΑΧΥΤΗΣ

rethymno_pyravlos

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........