Αλλάζει η πινακίδα του STOP -Ποια είναι η νέα μορφή της

 Η διασημότερη και πλέον αναγνωρίσιμη πινακίδα οδικής σήμανσης στον πλανήτη αποκτά νέα μορφή στους δρόμους της Ισπανίας. Ποιες αλλαγές θα την κάνουν πιο ευανάγνωστη και ασφαλή.

Αλλαγές φέρνει το 2023 για το διασημότερο και πλέον αναγνωρίσιμο σήμα στους δρόμους του πλανήτη.

Ο λόγος για το περίφημο STOP, η μορφή του οποίου αλλάζει -αρχής γενομένης από τους δρόμους της Ισπανίας- με σκοπό να γίνει ακόμα πιο ευανάγνωστο και ως εκ τούτου να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στους χρήστες του οδικού δικτύου


Το σήμα που έγινε γνωστό για το οκτάγωνο σχήμα του και τη δυνατότητα που προσφέρει να το αναγνωρίζεις ακόμα από την πίσω όψη του πρόκειται να αλλάξει στους δρόμους της Ισπανίας μέσα στο 2023.


Οι αλλαγές ενδεχομένως να περνούν απαρατήρητες με την πρώτη ματιά, ωστόσο, σε ευθεία αντιπαράθεση με την παλαιότερη εκδοχή του, μπορεί κανείς με ευκολία να εντοπίσει όχι μόνον τις παρεμβάσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν αλλά και τον σκοπό για τον οποίο η αρμόδια ισπανική αρχή προχωρά στον μερικό ανασχεδιασμό του.

Η νέα πινακίδα STOP των ισπανικών δρόμων διατηρεί προφανώς το οκτάγωνο σχήμα της και το κόκκινο χρώμα στο εσωτερικό του, όχι όμως και την ίδια γραμματοσειρά.

Για την ακρίβεια το μέγεθος των γραμμάτων αυξάνεται και μάλιστα σημαντικά, με το «STOP» να καταλαμβάνει μεγαλύτερο τμήμα του οκτάγωνου σήματος, γεγονός που θα το καθιστά σαφώς πιο ευανάγνωστο και ενδεχομένως πιο επιτακτικό.

Η αλλαγή αυτή φιλοδοξεί να μειώσει τις παραβάσεις που σχετίζονται με την παραχώρηση προτεραιότητας και να μειώσει τον αριθμό των ατυχημάτων που προκαλούνται από την παραβίαση του STOP.

Να θυμίσουμε ότι η παραβίαση του STOP τιμωρείται και μάλιστα ιδιαίτερα αυστηρά από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στη χώρα μας.

Ειδικότερα, το πρόστιμο ανέρχεται σε 700 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα αφαιρείται η άδεια οδήγησης και η άδεια κυκλοφορίας για 20 ημέρες.

www.carandmotor.gr/

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........