Ο Δήμος Χερσονήσου συμμετείχε στην 31η διοργάνωση του Balcans Money Show

 Ο Δήμος Χερσονήσου συμμετείχε στην 31η διοργάνωση του Balcans Money Show κατά τη διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν θέματα μείζονος σημασίας για το παρόν και το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Το Δήμο Χερσονήσου εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» Μιχάλης Καρακατσάνης ο οποίος ήταν υπεύθυνος ροής της επιστημονικής ημερίδας «Διαχείριση και Οικονομία Ενεργειακών Πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».


Στο πλαίσιο της ημερίδας συζητήθηκαν θέματα για τη διαχείριση ενεργειακών πόρων και την ανάπτυξη πολιτικών για τον περιορισμό του ενεργειακού κόστους.


Διακεκριμένοι ομιλητές ανέλυσαν τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εκφράζοντας, μεταξύ άλλων, την ανάγκη διαμόρφωσης ενός στρατηγικού σχεδιασμού υπό το πρίσμα της ενεργειακής κρίσης, με την προώθηση ενός νέου μοντέλου διαχείρισης που θα πρέπει να στηρίζεται στην ορθολογική χρήση των ενεργειακών πόρων, στην εξοικονόμηση της ενέργειας, αλλά και στην ενεργό προστασία του περιβάλλοντος.

Στην εναρκτήρια συνεδρία μίλησαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» Μιχάλης Χρηστάκης και ο

Γενικός Διευθυντής στη Forum Training & Consulting Ιωάννης Νικλήτσας και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Δήμαρχο Πυλαίας Ιγνάτιο Καϊτεζίδη.

Η πρώτη συνεδρία είχε τίτλο «Δημόσια Πολιτική για Εξοικονόμηση Ενέργειας στους ΟΤΑ με ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη και συντονιστές τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης Νικόλαο Λιακόπουλο και τη Γενική Γραμματέα του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας Παρασκευή Εξαδακτύλου.


Ακολούθησε η συνεδρία με τίτλο «Πολιτικές και Νομικό Πλαίσιο Ενεργειακής Απόδοσης σε Δήμους» με ομιλητές τον Διευθυντή Οικονομικών & Λειτουργιών στην «ENERGYPROFIT profitable energy projects» Κωνσταντίνο Βαρλαμίτη, τον Γενικό Διευθυντή στη Forum Training & Consulting Ιωάννη Νικλήτσα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο στη «Συνεργασία - Σύμβουλοι Ανάπτυξης» Αθανάσιο Περυσινάκη.

Συντονιστές ήταν η Γενική Γραμματέας του Δήμου Θέρμης Παρασκευή Λάππα και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αρριανών Σταύρος Ανταβίδης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η συνεδρία με τίτλο «Καινοτομικές Εφαρμογές Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Δήμο» με ομιλητές τον Αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Κούπκα, τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού Μάνου Μαυρικάκη.

Συντονιστές ήταν ο Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης και η Γενική Γραμματέας Συνδέσμου Δήμων Κοιμητηρίου Σχιστού Δανάη - Μαρία Χατζηθωμά.


Ακολούθησε η συνεδρία με τίτλο «Ψηφιακός Προγραμματισμός για Ενεργειακή Απόδοση σε Δήμο» με ομιλητές τον Διευθύνοντα Σύμβουλο στην «PRISMA Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ» Χρήστο Γιορδαμλή, τον Γενικό Γραμματέα Δήμου Ελευσίνας Ιωάννη Παναγιωτούλια και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο στη «DOTSOFT ΑΕ» Αναστάσιο Μάνο.

Τον συντονισμό είχαν η Γενική Γραμματέας Δήμου Ηράκλειας Βασιλική Βάκα και ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Τοπείρου Ηλίας Παπασταυρινίδης.

Η επιστημονική ημερίδα ολοκληρώθηκε με τη συνεδρία με τίτλο «Ενεργειακή Διαχείριση Δικτύων και Ενεργειακή Κοινότητα σε Δήμο».

Ομιλητές ήταν ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος στην «Break Even Consulting ΑΕ» Μάρκος Μαργαρίτης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξάνθης Ιπποκράτης Καμαρίδης και ο Δήμαρχος Αλμυρού Ευάγγελος Χατζηκυριάκος με συντονιστές τον Γενικό Γραμματέα Δήμου Βόλου Στυλιανό Διαμαντίδη και το στέλεχος του Δήμου Κομοτηνής Μαρία Στράντζαλη.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης».

Το Balcans Money Show πραγματοποιήθηκε από τις 27 έως τις 29 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........