Το Πρόγραμμα εκδηλώσεων του τελευταίου 3ημέρου Αποκρεών & Καθαράς Δευτέρας στο δήμο Σητείας

 10 + 1 Λόγοι για να επισκεφτείς αυτές τις Απόκριες τη Σητεία! 

1. Ένα γεμάτο 4ήμερο στη Σητεία - Κάθε Μέρα και Μία Διαφορετική Εμπειρία!


Ο επισκέπτης που θα επιλέξει να περάσει το τελευταίο τριήμερο των Αποκρεών & την Καθαρά Δευτέρα στη γραφική Σητεία θα βιώσει κάθε μέρα και μία διαφορετική εμπειρία! Έχουν φροντίσει για αυτό οι διοργανωτές, με την καλή οργάνωση και τη συλλογική δουλειά!



2. Η Λευκή Αποκριάτικη Νύχτα της Παρασκευής! (24/02)

Ερχόμενος ο επισκέπτης στη Σητεία από το απόγευμα της Παρασκευής θα βρει σε όλους τους εμπορικούς δρόμους της πόλης τραπέζια με μεζέδες, άφθονο κρασί και ρακή δωρεάν για όλο τον κόσμο, προσφορά από τα καταστήματα της πόλης .


Στην κεντρική πλατεία της Σητείας ανιματέρ, ζογκλέρ και ξυλοπόδαροι προσφέρουν θέαμα και δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους, ενώ μουσική από DJs σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, θα μας ξεσηκώνουν με τις μουσικές τους επιλογές.


Ειδικά για αυτή τη μέρα τα καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ προφέροντας τα εμπορεύματα τους με μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές. Μιλάμε φυσικά για την καθιερωμένη εδώ και 10 χρόνια «ΛΕΥΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΝΥΧΤΑ» από τον Εμπορικό Σύλλογο Σητείας.

3. Η Βραδινή Καρναβαλική Παρέλαση & το Street Party του Σαββάτου (25/02)

Με σημείο συγκέντρωσης το λιμάνι της Σητείας θα ξεκινήσει η βραδινή καρναβαλική παρέλαση υπό τους ήχους των μουσικών επιλογών του DJ και με τη συμμετοχή των ομάδων του θησαυρού αλλά και ανεξάρτητων ομάδων και καρναβαλιστών! 


Αφού περάσει από όλο το παραλιακό μέτωπο θα καταλήξει στην οδό Ελ. Βενιζέλου όπου θα λάβει χώρα ένα υπαίθριο Street Party με εναλλασσόμενους DJs και τη συμμετοχή όλων των καταστημάτων εστίασης με κοινή μουσική.


4. Η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση & τα Street Parties της Κυριακής (26/02)

Μεσημέρι Κυριακής, στις 4μμ οι καρναβαλιστές και τα άρματα, μαζί με τη Βασίλισσα του Καρναβαλιού ξεκινώντας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Σητείας, θα περάσουν από τις οδούς Παπανδρέου & Καραμανλή και θα καταλήξουν ξανά στην οδό Βενιζέλου για ένα ακόμα μεγαλύτερο After Parade Street Party με εναλλασσόμενους DJs και τη συμμετοχή όλων των καταστημάτων εστίασης με κοινή μουσική.

5. Το Kids Street Party της Κυριακής (26/02)

Μετά τη Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση της Κυριακής, τα παιδιά έχουν το δικό τους Street Party! Στον πεζόδρομο της οδού Καραμανλή.


6. Η εμπειρία του Σητειακού Καρναβαλιού συμμετέχοντας σε μία από τις καρναβαλικές ομάδες!

Μασκαρευτείτε και γίνετε μέλος σε μία από τις καρναβαλικές ομάδες, βιώνοντας πλήρως την κάθε ξεχωριστή βραδιά!


7. Η Βασίλισσα του Καρναβαλιού Σητείας: Αναστασία Γιούσεφ!

Η εκρηκτική χορεύτρια θα δώσει το παρόν τόσο στη Βραδινή Καρναβαλική Παρέλαση του Σαββάτου, όσο και στην Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση της Κυριακής, ενώ αναμένεται να ξεσηκώσει τον κόσμο και στα Street Parties!


8. Τα Κούλουμα στα Χωριά του Δήμου Σητείας την Καθαρά Δευτέρα (27/02)

Ζήστε την εμπειρία της Καθαράς Δευτέρας σε ένα από τα χωριά του δήμου Σητείας που διοργανώνουν Κούλουμα απολαμβάνοντας μεζέδες και Σαρακοστιανά εδέσματα με αυθεντικές Σητειακές γεύσεις και συνταγές, συνοδεία Μουσικής και Χορών!

9. Η Γαστρονομία της Σητείας!

Απολαύστε τα γεύματα μας στα καταστήματα εστίασης της Σητείας, με τη συνοδεία εκλεκτού Σητειακού κρασιού ή ρακής. Οι τιμές για την ποιότητα που προσφέρουν είναι ιδανικές. Πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να μην βρεις ποιοτικό φαγητό! Μη ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα τυροκομικά της περιοχής και φυσικά το παραδοσιακό ξύγαλο Σητείας, ένα προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).


10. Τα γλυκά της Σητείας!

Ενδώστε στον πειρασμό των παραδοσιακών γλυκών της Σητείας – ξεροτήγανα και καλιτσούνια – αλλά και για όσους ξέρουν, λουκουμάδες και γαλακτομπούρεκο!

Τα ιδιαίτερα γλυκίσματα της Σητείας θα σας συνοδεύουν ιδανικά σε αυτή την καρναβαλική σας εμπειρία!


+1 Λόγος: Οι άνθρωποι της Σητείας!

Όπως και αν αποφασίσετε να διαμορφώσετε το πρόγραμμά σας κατά την επίσκεψη σας αυτές τις Απόκριες στη Σητεία, η επαφή και η συναναστροφή με τους ντόπιους, φημισμένοι ως φιλόξενοι και γλεντζέδες άνθρωποι, θα είναι από μόνη της η πιο δυνατή εμπειρία και ο πιο σημαντικός λόγος να επιστρέψετε και πάλι σύντομα στα Σητειακά μέρη!

Σητειακό Καρναβάλι 2023 και όπως λένε αυτοί που ξέρουν, η Σητεία είναι για μυημένους..

Για περισσότερες πληροφορίες https://www.facebook.com/SitiaCarnival/ https://www.instagram.com/carnival_sitia/

Καρναβάλι Σητείας 2023 Πρόγραμμα εκδηλώσεων τελευταίου 3ημέρου Αποκρεών & Καθαρά Δευτέρα

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου Λευκή Αποκριάκη Νύχτα 5:30μ.μ., Κεντρική πλατεία Σητείας (Ηρώων Πολυτεχνείου) και στους εμπορικούς δρόμους της πόλης

Με:

● α) Εναέρια ακροβατικά, φωτιές, ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, ξυλοποδαροZUMBA.

● β) Κεράσματα απο τον Εμπορικό Σύλλογο Σητείας (σουβλάκια, κρασί, ρακή) αλλά και από τα εμπορικά καταστήματα της πόλης.

● γ) Μουσική από DJs & χορός σε διάφορα σημεία των εμπορικών δρόμων.

Τα εμπορικά καταστήματα ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ με μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές!

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου Βραδινή Καρναβαλική Παρέλαση & Street Party στην Ελ.Βενιζέλου 8μμ, Κεντρική πλατεία Σητείας (Ηρώων Πολυτεχνείου)


Κυριακή 26 Φεβρουαρίου Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση και Street Parties (Παιδικό & Ενηλίκων) 4μμ, Κεντρική πλατεία Σητείας (Ηρώων Πολυτεχνείου) Το παιδικό Street Party θα πραγματοποιηθεί στην οδό (Κων/νου Καραμανλή, ενώ των ενηλίκων στην οδό Ελ.Βενιζέλου


Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου - Καθαρά Δευτέρα Κούλουμα στα χωριά του δήμου Σητείας!


Κούλουμα στο Χαμέζι Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, 11πμ Αίθουσα ή αύλειος χώρος (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες) εκδηλώσεων Μορφωτικής Στέγης (πρώην Δημοτικό Σχολείο Χαμεζίου) Με κεράσματα που θα περιλαμβάνουν νηστίσιμους μεζέδες όπως ελιές, λουμπούνια, λάχανο, παραδοσιακή φασολάδα, λαγάνες, και από ποτά ρακί και κρασί. Θα υπάρχει ζωντανή κρητική μουσική και θα επακολουθήσει κρητικό γλέντι. Είσοδος: ελεύθερη Διοργάνωση: Μορφωτική Στέγη Χαμεζίου


Κούλουμα στην Τουρλωτή Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, 12μμ Στην πλατεία της Τουρλώνης (ή στην αίθουσα του Συλλόγου σε περίπτωση που δεν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες) Με την καθιερωμένη φασολάδα, λαγάνα και άλλα παραδοσιακά εδέσματα. Με διαθέσιμη ψησταριά για όπους θέλουν να ψήσουν. Θα υπάρχει ζωντανή μουσική. Είσοδος: ελεύθερη Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Τουρλωτής


Κούλουμα στη Σφάκα Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, 12μμ Στο ξωκλήσι του Αη Γιώργη (ή στην αίθουσα του Συλλόγου σε περίπτωση που δεν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες) Με παραδοσιακή φασολάδα και άλλους Σαρακοστιανούς μεζέδες και διασκέδαση Είσοδος: ελεύθερη Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Σφάκας


Κούλουμα στο Καρύδι Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, 11πμ Στο προαύλειο του σχολείου Καρυδίου Με παραδοσιακή φασολάδα και άλλους νηστίσιμους μεζέδες. Θα υπάρχει μουσική και χορός. Είσοδος: ελεύθερη Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυδίου


Παραδοσιακό Καρναβάλι στο Παλαίκαστρο! Την Κυριακή 26/02 θα πραγματοποιηθεί το 12ο Παλαικαστριανό Καρναβάλι! Στις 4.15μμ στην κεντρική πλατεία Παλαικάστρου!

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........